En akarom rosszul etetni a macskat, vagy igazam van?
Még nem volt rá szükségem, így nem tudom megmondani hogy a diétás macskaeledelek milyenek - ez is egy lehetséges megoldás. A kicsit több mozgáshoz lehet hogy elég lenne valami új játék - az én cicáim például elég hamar el tudják unni a játékaikat. Inkább egymással játszanak, vagy a szomszéd kutyáját szekálják... aki nem is nagyon bánja, az is játék inkább mint veszekedés. Szaladgálnak a kiskutyával a kerítés két oldalán fel-alá.
Ha lecsökkentitek az étel mennyiségét a cicáknak, eleinte biztosan követelni fogják azt amit megszoktak. Lehet hogy túlzónak érzed, de én ebben az esetben is kikérném az állatorvosunk tanácsát hogy mit és hogyan változtassunk, vagy legalább rákeresnék erre a témára, hátha foglalkozik vele valamelyik állatorvosi oldal. Biztosan többet segíthetne mint én tudok :) És akkor azt is megtudhatnád miféle kockázatot jelenthet a cicákra nézve a túlsúly ha van ilyen.
Én azért a puffadt macskát megmutatnám egy dokinak. Illetve az elhízott cicáról is lehet hogy érdemes lenne egy orvossal beszélni, hátha az meghatja anyóspajtit, hogy orvosi rendelvényre van a diéta. Annyit minimum el kellene érni, hogy minden nap fix mennyiséget kapjon a két bársonytalpú.
Megkérdezhetem, hogy mivel etetitek őket? (Zárjuk ki azt, hogy a kaja minőségével is gond van!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!