Miért müködik rosszul hazánkban a beteg sürgös haldoklo állatokkal szemben a megmentés vidéken főleg? így meghalnak
Vidéken minden így működik, nem tudtad ?
Mikor még élt a kutyám (5 évvel ezelőtt ment el csillagom) egy kötelező kombinált injekciótól beallergizálódott. Az orvos meg sem említette, hogyha esetleg bármi gond lenne, akkor őt ne keresem mert elutazik 2 hétre külföldre. Fene se gondolta volna, de pár óra eltel-teltével beütött a nem-várt, kutyám majdnem megfulladt, zihált, tele lett a teste kiütésekkel, teljesen eltorzult az arca, a hasán tenyérnyi vörös foltok jelentek meg. Hívtam az orvost, nem vette fel a telefont, elmentem a házához/rendelőjéhez szurok sötét volt. Kiderítettem ki az ügyeletes orvos, nem vette fel a telefont. Már annyi idő eltelt, hogy félő volt elpusztul a kutyusom, nem volt időm tovább sz a r a kodni, berontottam egy idősek otthonába, elmeséltem, hogy mi a gondom (ez volt este 22:00 körül) és kértem a nővérektől antihisztamint. Haza rohantam vele, beadtam a kutyának, 10-15 perc telt el minden kezdett elcsendesedni, megnyugodott, a zihálás elmúlt és bealudt. Mikor felébredt tök jól volt.
Másnap reggel ismét elmentem az orvoshoz, asszisztenseket találtam ott. Akkor derült ki , hogy az orvos külföldön van, és az is, hogy akkora mennyiséget adott be az injekcióból a 25 kilós kutyámnak ami egy 100 kilósnak is sok lett volna, és a többi, és a többi.
De még sorolhatnám neked a hasonló történeteimet. Úgy különben megyeszékhelyen vagyok.
Itt nincs állatkórház, intenzív osztály, meg ilyenek, nincs itt semmi.
Vidéken, különösen falun, ha nincs autód és nagyon sok pénzed, akkor vagy kitanulod a dolgokat (pl egyes mérgekre K vitamin injekció, macskának allergiára Suprastin, és ezekből tartasz is otthon) vagy az állatodnak búcsút mondhatsz!
A kötelező oltás?
Az oltás után az utcánkban MINDEN 10 év környéki kutya 1 héten belül elpusztult.
Siralmas és gyalázatos a helyzet!
Amíg ha te Pesten meghalhatsz mert bxnak ellátni, miröl beszélünk?
Egy állat pedig (noha SOKKAL értékesebb, mint az emberek 90%-a) "csak egy" állat.
Győrben éjszakai ügyelet nincs, ha kedd este 7kor rosszul lesz a kutyád imádkozhatsz jogy reggel 9ig kibírja
Össze kell haverkodni egy állatorvossal aki elnézi hogy hajnal 2kor az ajtaján dörömbölsz a haldokló állatoddal vagy irány budapest, röpke másfél óra egy irányba
Én megyeszékhelyen lakom, és ez tényleg nem vidékezés, szinte mindenhol így megy. Az én városomban sincs folyamatos ügyelet, se állatkórház, 30 km-re tőlünk volt, de már megszűnt. Mondjuk szerencsére a mi dokijaink (kettő van a rendelőben, ahova járunk) szombaton is rendelnek, illetve van egy a városban, aki vasárnap is rendel pár órát. Szóval ha valami nagy gáz lenne a macskákkal péntek este, akkor nem az lenne, hogy hétfőig el sem tudnám vinni sehova, úgyhogy nálunk még nem olyan rossz a helyzet.
Kijárós állatorvos van, de én arra nem szívesen hagyatkoznék. Állatkórház meg legközelebb 120 km-re van. Nekünk van kocsink, szóval még az is opció lenne, de akinek nincs, annak az állata sajnos tényleg megszívta.
Vidéken ha nincs kocsid akkor te is felfordulhatsz nemhogy az állataid! Az állatorvosnak a kutya macska az nem állat hanem eldobható tárgy. Az állat az a disznó ,ló,meg a marha ,birka no meg a lábasjószág, azokat nem is hanyagolja el mert a paraszt vasvillával szúrná keresztül ha a tehénállományát félrekezelné és ezzel a megélhetését tenné tönkre. De meg is fizeti rendesen! Hozzá ki is fog jönni éjjel is. Fejbevágott macskáért mit tud elkérni? Kb egy borra valót.
A nagy híres fővárosban persze nincs haszonállat jó hogy az orvosok a macskára kutyára állnak, rá mert abból van a pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!