Mitől vadul így meg?
Van egy kicsivel több mint egy éves cicám, szobacica, de lassan már simogatni sem tudom mert azonnal rámtámad és úgy néz rám mint egy nem is tudom milyen áldozatra, vagy aki borzalmasan rosszat tett vele.
Ez miért van?Nem tudom mit kezdjek vele, már azon gondolkoztam elajándékozom dehát kinek kellene egy ilyen vad macska aki amúgy minden idegentől fél és elbújik a alkásban.
kivágnám, mint a taknyot.
nehogymár a saját lakásomban egy tetves kis dög terrorizáljon.
az enyém is ilyen, simogatom aztán egyszer csak megvadul, és iszonyat gonoszan néz :D Volt már hogy úgy kellett lekaparnom a karomról nehogy kiharapjon belőle egy darabot..
Ne ezt leszámítva nagyon aranyos, ha normális, a világért nem ajándékoznám el, karmolások, harapásnyomok, legalább látják hogy van macskám :))) (vagy rosszabb esetben azt hiszik hogy vagdosom magam...)
Az enyém amúgy főleg estére hülyül meg így, napközben rendben van, 2 éves ivartalanított nősténycica.
Szerintem várj vele még egy kicsit, vagy simogasd miközben eszik, akkor általában hagyják, és így lehet megszok...
Ha semmiképp nem tudtok megbarátkozni, próbáld hirdetésben feladni, csak írd oda hogy kicsit vad, hogy tudja mi a helyzet aki elvinné. Pl én is nagyon szívesen vinném, de ide már nem fér el még egy cica:(
(bocs a hosszú de nem túl hasznos válaszért:/)
Nekem 3 macskám van, az egyikük volt ilyen fiatalabb korában, egyszerűen egy idő után volt, hogy megunta, hogy kézben van / sokáig simogatjuk. Ő pl. kifejezetten utálta, ha a hátsó lábaihoz hozzáérünk, most se szereti, de már nyugodtabban fogadja, nem próbál megharapni, nem rántja el.
Nem lehet, hogy túlságosan sokat foglalkozol a macskáddal, és számára ez terhes? A túl sok foglalkozásból, nyasgatásból is elegük lehet egyszer. Lehet, hogy fájdalmas neki az érintésed, mert valamilyen szervi problémája van.
Szerintem ki kellene engednek. Te sem örülnél ha bezárnának 4 fal közé egész életedre. Mióta az enyém kijárhat a nap 24 órájában teljesen nyugodt.
Jobb ha valaki más szenved vele mint Te? Gondolkozz egy kicsit.
Nekem volt ilyen macskám, sőt, a legkedvesebb macskám egy "ridegtartás" miatt félvad macsek volt, aki ráadásul nagyon idős korában került hozzánk.
Öröm volt nézni, hogy kinyílt a törődéstől. Anyámék szerint minden pénteken, amikor esedékes volt az érkezésem, megváltozott a viselkedése: várt haza. És tényleg, amint meglátott, rögtön rohant is hozzám.
Nem emlékszem, őt hogyan szelídítettem meg akkor, csak azt, hogy most hogyan csinálnám: nem tolakodó figyelemmel. Mindig csak egy simi, ha "összefutsz vele", ha nincs alkalom, akkor jutalomfalattal lehet teremteni. Egészen addig, amíg magától oda nem jön hozzád kiadósabb simogatásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!