Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért "vadul" be néha a cicám?

Miért "vadul" be néha a cicám?

Figyelt kérdés
Mikor simogatom általában finoman megharap, de van mikor túlzottan erősen is. Néha olyan fura, elkezd rohangálni és nem engedi, hogy megsimogassam. Szerintetek miért van ez?
2010. jún. 7. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:

amikor el kezd rohangálni, elképzelhető, hogy kergetős játékot akar játszani. Játszál vele.

Egyébként az én macskám is harapós 11 hónapos.

Egyébként engem világ életemben állatok vettek körül, de kutya még soha nem harapott meg, viszont macska annál inkább :-))))

2010. jún. 7. 21:38
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi :)

lehet, hogy tényleg játszani akar!

2010. jún. 7. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
az enyém is harap,már 3éves...:D olyan kis hülye
2010. jún. 7. 23:25
 4/8 anonim ***** válasza:

A szakirodalom szerint akkor harap meg, ha tolakodásnak érzi már a simogatást.

Szerintem inkább csak a maga részéről befejezettnek nyilvánítja a simit, és aludni akar.

Az első két (gyerekkori) macsekom ugyanezt csinálta.

Ez a mostani viszont soha: egyszerűen elsétál. Többnyire csak a szomszéd fotelba, hogy ledőljön. Ha ott is tovább simogatom, elvonul.

A vad rohangáláskor a mozgásigényét élheti ki. A gyerekkori macsekjaim nem csinálták, mert udvari cicák voltak. Ez a mostani szobacica, és néha rájön.

7 hónapos korában egyszer nagyon megjárta vele: fullgázzal berohant a párna alá. Azaz rohant volna, mert az a feketeség a párna alatt nem lyuk volt, hanem egy fekete szatyor dugig rakva könyvekkel. A többit már el lehet képzelni :)))

2010. jún. 7. 23:39
 5/8 anonim ***** válasza:

23.39

"akkor harap meg, ha tolakodásnak érzi már a simogatást"

na most ezen akkorát röhögtem, itt vihogok a képernyő előtt. Tolakodásnak érzi a simogatást. hahahahaha

Jó tudni, majd legközelebb elnézést kérek tőle, mert tolakodó voltam:-))))))))))

Szóval az én macskám úgy csinálja, hogy harap, de ha én arrébb megyek akkor jön utánam. Szóval ő így hív játszani.

2010. jún. 8. 08:24
 6/8 anonim ***** válasza:

23:39: Nagy különbség van aközött, hogy milyen előzmények után harap.

Ha rögtön harap, nem kell nagy ész ahhoz, hogy kitaláld: játszani akar (lám csak, erre még te is rájöttél).

Ha viszont simogatás közben időnként megharap (de különben hagyja, hogy simizd), az azt jelenti, hogy a részéről elég volt már a simogatásból, de lusta arrébb vonulni.

2010. jún. 8. 09:40
 7/8 anonim ***** válasza:

És nem mindegy az sem, hogyan harap. Ha vadul, azzal a céllal, hogy fájdalmat okozzon, akkor elege van a simogatásból.

Ha finoman, lehet, hogy csak "túl boldog". Harcoltam már úgy a macskával, hogy közben elkezdett dorombolni: ha nem védte jól magát, sikerült elhelyezni egy-egy "találatot" (simogatást) a hasán, hátán, amitől beindult a doromboló gép.

2010. jún. 8. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én cicám is ezt csinálja XD 7hónapos
2010. jún. 9. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!