Honnan tudjam játék-e, vagy agresszió? Új macska a házban a régi mellé?
Amikor próbálkoztam két macskát tartani, én eleinte nem is engedtem össze őket, mert ott is ment a morgás és a fújás. Inkább úgy zárogattam le a lakásban az ajtókat, hogy nagyjából egyforma térfelük legyen, de ne legyen olyan hely, ahol egy helyen vannak, csak egy zárt ajtón keresztül tudtak érintkezni, aminek alul volt szellőző nyílása, amin nem fértek át. Így nem is tudtak egymásnak menni, de azért megszaglászhatták egymást az ajtón keresztül, tudtak a másik jelenlétéről.
Azért a cicák is szeretik elkerülni a nagy balhékat, ha támadnak is, valószínű, hogy az csak figyelmeztető támadás, nem komoly, de azért nem árt odafigyelni. A morgás meg a fújás általában nem a játék jele a macsekoknál.
Nekem végül sikerült a fenti módszerrel összeszoktatni őket, igaz, nem aludtak együtt, de azért megtűrték egymást, amikor már megszokták, hogy a másik is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!