Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak az ivartalanítot...

Mit csináljak az ivartalanított cicánkkal?

Figyelt kérdés

Van egy kislány cicánk, aki nem rég lett ivartalanítva, jövő héten lesz a varratszedése. 3-an vannak egyébként és kinti macskák, sajnos a szüleim a kislány cicát sem engedték be a házba, amikor ivartalanítva lett és mondta az állatorvos, hogy a többi macskától is el kell zárni az elkövetkezendő hetekben. És télre beköltöztettük őket a pincébe, szóval a kislány macska elhelyezését úgy oldottuk meg, hogy egy régi járókába tettük a párnáját, a tálkáját meg az almot. Szóval az ivartalanítás (azaz kedd) óta ott van bezárva és elég kicsi az a járóka, semmit nem tud kb benne evésen, alváson meg wc-zésen csinálni :( Mondjuk raktam be neki pár kis játékot, plusz úgy gondoltam, jobb így, hogy egy légtérben van a másik két cicával, mert legalább nincs egyedül bezárva, de elég kis depisnek látszik, a játékokhoz hozzá se nyúl, amiket odaadtam neki :(

Tegnap ki akartam venni egy kicsit onnan, mondjuk raktam rá hámot, mert féltem, hogy abban a pillanatban, hogy kiveszem, elrohan, de amikor leraktam a földre, tök zavarodottnak tűnt, meg valamiért folyton hátrafele lépkedett és végül sikerült elesnie ._. Régebben is adtunk rá hámot, hogy megszokja, és akkor normálisan tudott benne menni. Szóval nem tudom, most miért volt ilyen, talán fura volt neki, hogy gallér is van rajta, úgyhogy inkább visszaraktam, nehogy valaminek nekimenjen vagy beleakadjon valamibe a varrata...

Plusz ma próbáltam azt, hogy egy kicsit levettem róla a gallért, mert ha rajta van, még tisztálkodni se tud, meg folyton próbálja a fülét megvakarni, de ugye nem tudja a gallértól..És mikor látom, hogy ezt csinálja, mindig megpróbálom megvakarni neki én a fülét, de úgy nem jó neki és tovább próbálkozik szegényke :( Szóval levettem róla egy kicsit és az első dolga az volt, hogy alaposan megvakargatta a fülét, aztán rögtön rávetette magát a varrataira, szóval visszaadtam rá a gellérkát..

Szerintetek mit tehetnék, hogy kicsit jobb legyen neki? Nem vehetem le róla a gallért, mert rögtön elkezdené piszkálgatni a varratokat, plusz ki se tudom venni a járókából, mert ha nincs rajta a hám, egyből elrohanna és valamibe beleakadna a varrat, ha meg rajta van, akkor félek, hogy elesik vagy nekitolat valaminek és úgy sérti meg a sebet...Csak úgy sajnálom, hogy ilyen kis helyre van bezárva és olyan kis szomorkás :( Sokszor, amikor lemegyek hozzá, ahogy belépek a pinceajtón, elkezd sírdogálni :/

2018. febr. 18. 15:38
 1/2 anonim ***** válasza:
36%

Szüleidnek két pofon, mert állatvédelmi törvényt sértenek azzal, hogy elengedik a macskákat bármerre kószálni.

A cicák pedig utálják a gallért, persze, hogy hátrafelé megy benne, szenved vele. Próbáld ki, hogy egy zoknit amit nem sajnálsz vágj ki. 2 lyukat a mellső lábainak, meg persze bokától lefelé vágd le. Ráhúzod, a varrat védve van, ha nem tudja levenni magáról szuper. Ha leveszi, ki kell bírnia a gallért.

2018. febr. 18. 15:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy szomorkás. A gallér, a seb, a bezártság miatt.

Ha folyton a fülét akarja vakarni, felmerül a fülatka gyanúja, varratszedéskor nézesd meg a dokival.

2018. febr. 18. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!