Élhet "teljes" életet egy ivartalanított kandúr?
Ha nem lesz meg benne az ösztön, akkor nincs vágy, tehát nem hiányzik neki a nőstény.
Ivartalanítva hosszú és egészséges élete lesz.
Minden cicám ivartalanítva van, 18 éves kor a legkevesebb amikor meghaltak, volt hogy 21-ik évesen.
Most is van 19 éves cicám és remekül érzi magát.
Pároméknak gyerekkorában ivaros kandúrjaik voltak. Párzási időszakban sosem voltak otthon, lefogytak, tele voltak sebekkel és hegekkel. Volt, akit autó ütött el, volt akit kutya fogott meg, s volt akit megmérgeztek.
Most egy ivartalan kandúrunk van. A műtét nem vészes egyáltalán. A cica ugyanolyan játékos maradt, imád gyíkokra vadászni, visszahozza ha eldobok egy labdát. Ahelyett, hogy elcsatangolna és verekedne, inkább az ereszben üldögél és kémleli a tájat.
100%-ig az ivartalanítás mellett állok. Sokkal biztonságosabb, nyugodtabb és boldogabb élete lesz így a cicádnak.
Hajrá :-)
Nekünk is ivatos macskáink voltak. Igen, állandóan megverték, lerobbantak. Kb. 1,5-2 évig éltek nálunk.
Most a gyerkek ivartalanítottak. Kevesebbet betegek. Habár az egyik jár macskákat verni, ez a szórakozása. Ösztönösen ilyen.
Igen, hosszabb életük lesz. Néha sajnálom őket, olyan bangák.
A mi kandúrunk (és nőstényünk) is ivartalanítva van. Teljesen jól vannak mindketten. A kandúr alapból kicsit bamba volt, nem hiányzott volna neki, hogy verekedjen meg kóboroljon állandóan. Kimehetne, de nem akar. Max, ha jó az idő kifekszik napozni, de többnyire bent van, pihenget, játszik a többiekkel, néha fut kint egy kört. A műtétet észre sem vette. Felkelt, ment egy kört, visszaaludt aztán élte tovább az életét.
Van most nálunk egy kandúr kiscica (utcán találtuk), ő is nemrég lett műtve. Szerintem 30 perc sem volt az egész. Ébredés után kicsit rosszul volt, de ez nem tart sokáig és utána, mintha mi sem történt volna. Ugyanolyan szeleburdi, mint előtte.
Rengeteg nemi betegséget el lehet vele kerülni, nem lesz összeverve, nem kóborol el, nem jelöl, stb. Nem hiszem, hogy csonkítás, ma ez már rutin műtét. (Persze attól én is izgultam nagyon. :D) Helyettesíteni nem kell semmivel. Az elhízásra kell figyelni, mert úgy tudom az ivartalanított macskák hajlamosabbak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!