Tényleg rosszabbak a kandúr (ivartalanított) macskák mint a a nőstények?
Figyelt kérdés
Szagjelölés, territórium védés, karmolászás, stb.2017. dec. 17. 00:52
1/6 anonim válasza:
Nem szoktam állatokhoz írni itt, de volt egy munkahelyem, ott egy nagydarab kandúr, aki úgy nézett ki, mint akit a centrifugából szedtek elő. Amikor elkezdett dorombolni kb mintha egy aggregátort bekapcsoltak volna. Tiszta karmolás volt, füle 1 darab volt, szerintem még 25 kiló is lehetett. Amikor láttam, hogy kint van, inkább megkerültem a fél környéket, hogy a hátsó kijáraton menjek be.
2/6 anonim válasza:
nekem benti cicák , egyik fiú másik lány és a lány alapból gyerekkora óta nagyon agresszív természetű, ivartalanítás után még agresszívabb lett, a fiú meg mindig is kedves volt , sose hagyja abba a dorombolást, na ő se változott, egyik se karmolászott bútort soha előtte utána se, szagjelölés , egyikük se csinálta azt se, a lány jobban védi a területét, de amúgy eddig volt még 2 kinti kandúrunk és ők mindig minden más cicával összeverekedtek, szerintem teljesen macska függő ha nem megy ki az udvarra, ha kint van akkor talán a lány cicák jobbak
3/6 anonim válasza:
Az ivartalanított kandúrok nem jelölnek.
Igazi kedves rosszcsontok és hatalmasra nőnek, kerülik a bajt, mindig éhesek és minden érdekli.
Úgy dorombolnak mint egy kétfázisú benzines négyütemű aggregátor. Ez is igaz :-)
4/6 anonim válasza:
Nekem leginkább ivartalanított kandúrjaim voltak, egyik sem volt agresszív. Nem jelölgetnek, és a verekedés sem jellemző. Most egy 7 hónapos befogadott kandúrkám van, 3 hónapos korában találtam, és egy tündér, soha nem mutatta az agresszió legkisebb jelét sem, ha hazáérek, 10 percig csak bújik és dorombol, mintha egy hónapja nem látott volna.
5/6 anonim válasza:
Inkább kandúrokkal volt dolgom.Volt amelyik kötekedő volt,de alapból ő is egy nyugodt kedves cica volt.Szerintem az ilyen tulajdonságok függetlenek a cica nemétól meg attól,hogy ivartalanítva van-e.Egyébként az ivrtalanított cicák is jelölnek.Nem jellemző,de az enyém sajnos rászokott.
6/6 anonim válasza:
Nem lehet ám így általánosítani.
Van egy ivartalanított kandúrkám. Sosem jelölt, sosem karmolt, bútorokat sem. A cipőket igen-de ezt már pötyli kora óta csinálja, leszoktatni nem sikerült.
Másik macskákat inkább kerüli, de nem ellenségeskedik senkivel, átlagban a nőstényekkel jobban kijön. Van egy kandúr barátja (az ivaros), vele a ház előtt sokszor lebzselnek ha jó az idő. A kapun belül viszont nem enged senki más macskáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!