Mit tegyünk a cicánkkal?
Semmit, hagyjatok neki annyi időt, amennyire szüksége van.
Ahol bújkál, oda tegyetek neki vizet és kaját, és almot.
Egészséges a cica?
Nagyon jó tanácsokat kaptál. Hagyd békén, éld az életed, mint máskor, ő meg majd ellesz a kanapé mögött. Hidd el, nem ott fogja leélni az életét.
Nekem is MC cicalányom van. Ő már 6 éves lesz és mondhatom nem könnyű eset. Egy antiszociális királykisasszony :) egyszerűen imádjuk! Rajtunk kívül mindenkit utál.
Biztosan tájékozódtál róla, mielőtt elhoztátok, de azért mesélek az enyémről néhány gondolatot. A tenyésztő is elmondta, hogy a lányok távolságtartóbbak, mint a kandúrok. Ezt tapasztaljuk is.
Fél évesen hoztuk el. Ő is valahol a sarokban húzta meg magát és onnan figyelt. Enni + wc-re jött elő. Nem emlékszem már, hogy mennyi idő telt el, de egyszer csak elkezdett tisztes távolságból nézni minket. Az első dolog, ami már nagy lépés volt, amikor válogattam a szennyes ruhát és őkisasszonysága beült a kupac tetejére. Azóta követ mindenhová. Olyan, mint egy kutya. Elkeseríteni nem akarlak, de az enyém kifejezetten utálja, ha megfogom, simogatom, nem ül az ölembe stb. Erre a fajtára nem nagyon jellemző, hogy a lányok bújósak lennének. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik a gazdit.
Az enyém mindig ott van, ahol én, minden érdekli, borzasztó kíváncsi és nagyon kedves. Néha szól hozzám- egészen különleges hangjuk van- egyébként elvan magának. Nagyon önálló. Játszani nagyon szeret. Ha húzok magam után valamit pl. hosszú cipőfűzőt, azt követi és levadássza. A lézeres lámpa még ami bevált.
Szóval egyelőre engedjétek, hogy hozzászokjon az új környezethez. Az segít, ha igyekeztek picit csendesen lenni. Ne akarjátok megfogni. Esetleg ráköthettek a ruhátokra pl. cipőfűzőt, hogy az hátha felkelti az érdklődését. És nyugi, meg fog szeretni titeket.
Jaj, azt majdnem kifelejtettem, hogy itt a gyk-n szokták javasolni, hogy nevelési célzattal spricceljék a cicát hideg vízzel, ha rosszat csinál. Ha a te cicád is hasonló önérzetes lélek, mint az enyem, akkor az nagyon nem válik be.
Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írhatsz.
Egyébként miért adta tovább az első gazdája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!