Nektek hány hónapos korban vállalta az ivartalanítást?
Én rábeszéltem anyáékat, hogy vigyük korán.
Éppen 5 hónaposak voltak a műtétkor.
Nem mondta, hogy nem lehet. Kérdezte, mennyi idősek, aztán mondta, ja hozhatjuk. Gondolom nem is akarta, hogy máshova vigyük őket.
Ezek alig voltak 5 hónaposak.
Nem mondta, hogy ne hozzuk. Most 3 cica, ha elviszed máshova. Nem lett baj, tökéletesen ment minden. Csak az egyik berókászott.
De itt is olvastam, hogy 6 hónapot megváratják általában.
A tenyésztők mem ivartalnítanak, hanem azt is orvos csinálja. Képzeld el altatni kell stb.
Az kb. 3 hónap.
Lehet, én vagyok a figyelmetlen, de nekem se a faj se a nem nem derült ki a leírásból. Később, egy komment alapján gondolom, hogy cicáról van szó?
A hímeket valóban 6 hónapos kor környékén szokták ivartalanítani, a nőstényeknél meg az az átlag elvárás, hogy meg kell várni az első ivarzást, mert addig fejlődnek ki teljesen az ivarszervek, ami azért fontos, mert az infantilis ivarszervek infantilisek maradnak ivartalanítás után, így gyakoribbá válnak a húgyúti fertőzések pl. Ha a cicád 5 hónaposan már ivarzott (mert előfordulhat), akkor az 5 hónap is helyénvaló az ivartalanításhoz. Ezt a dokitok valószínűleg leellenőrizte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!