Hány négyzetméter a minimum lakás mérete, ahol egy macska jól érzi magát?
Szerintem nem függ a lakás méretétől, ha van kaparófája, játékai, egy hely ahova félre tud vonulni ha akar és minden nap játszotok vele hogy ne unatkozzon.
Mi is nagyon pici lakásban élünk, igaz, hogy az én cicám ki is szokott menni, de ha esik az eső vagy valamilyen okból nem megy ki, akkor sem látom, hogy szenvedne, olyankor többet kell vele játszani.
Hát hogy gondolod, a nagyobb lakásban miért ne unná magát? :D
Nem a hely méretével van a probléma, hanem azzal, hogy ezek szerint nincs mivel/kivel játszania.
Minden macska más. Az egyik cicám elvan magában, elpofozgat bármit. Igaz, állandóan tele a padló kupakokkal, madzagokkal, ezer pattogós és szivacs labdával meg mentás plüssökkel, de állati jól érzi magát köztük és nekem ez a lényeg. A másik viszont nagyon társaságfüggő, magában sosincs el, vagy a társát, vagy minket zaklat, ha unatkozik, képes addig szirénázni amíg valaki meg nem szánja és nem foglalkozik vele.
Ha jól gondolom, neked is ilyesféle macsekod van.
Tudom, hogy sajnos kicsi a hely, kevés a lehetőség, de próbálj neki minél természetesebb környezetet teremteni. Lehet kapni magas de nagyon keskeny kaparófákat, valamin muszáj kaparnia. Ha nincs rá keret, akár készíthetsz is, hidd el, nem érdekli őket, hogy hogy néz ki. Nekünk kettő plafonig érő is van, mindkettő állandóan tépi. Szeretik a magas helyeket, nálunk a ruhásszekrény tetején van egy csomó így-úgy kivágott nagyobb doboz amiben bujkálhatnak meg aludhatnak, szinte mindig fent vannak :)
Ott vannak a jutis labdák, vagy a trixie labirintus etető, már rögtön elfoglalja magát, ha vadásznia kell az élelemre. Az utóbbit imádják a cicáim, már nem is hajlandóak tálból enni, csak abból.
Ha minden kötél szakad, akkor szivacsos, vagy akármilyen megmarkolható labdára fújj rá macskamenta sprayt - nekünk valamiért csak az hat, a szárított nem -, garantáltan fél órán keresztül ellesz vele a cica.
Neked is el kell mondanom viszont, amit sajnos a nővéremnek is kellett: a macska érző lény, nem lehet kikapcsolni ha hangos vagy útban van, neki is vannak szükségletei, amit biztosítani kell. Ha álló nap egyedül ül egy üres lakásban, az állatkínzás, nem, nem lesz el benne akkor sem, ha 200m2, ha nincsenek meg az alapvető játékai, kellékei.
Mi sem vagyunk annyira eleresztve anyagilag, de a macskáknak megvan mindenük. Inkább rájuk költök, mint magamnak hülyeségekre, ha már bezártam őket egy 35m2-es börtönbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!