A macskánk kivégezte a szomszéd csirkéjét. Mit lehetne tenni, hogy ne csináljon több ilyet?
Na haragudj, kedves kommentelő, de a szomszéd a SAJÁT telkén úgy tartja a csirkéit, ahogy akarja.
Ha tetszik, ha nem, mindenkinek saját magának kell megoldania, hogy a SAJÁT telkéről az állat ne menjen át másnak a területére.
Mindegy, milyen állat. Ha neked valami előírná, hogy a saját telkeden csak ketrecben tarthatod a macskádat, te is fel lennél háborodva... amíg a saját telkeden van, úgy tartod, ahogy szeretnéd, ha az nem ütközik az állatvédelmi törvénybe.
Igen????
Hát nekünk 20 tyúkunk van, a házunk melletti rétek a mieink. Itt meg állandóan az a baj, hogy nincsenek ketrecben.
Ha most kint vannak a saját rétünkön, elfogja egy macska vagy egy kutya, vagy nyest, akkor az az én hibám, mert nem védett helyen voltak.
Meg egyszer atszabadultak a szomszédhoz, semmi kárt nem csináltak, mégis lefényképezte, futott a jegyzőhöz. Ahhol elküldtém, mert nincs ilyen törvény, nem büntethetnek minket ezért, kutya ment volna, akkor igen.
Az a gazda saját felelőssége, hogyel megvédje az állatait. Ha kivégzi őket a róka, se filuthatok a vadásztársasághoz. Csináljpn olyan helyet, ahova nem fér be a macska.
Nem csak a kutyákra vonatkozik, hogy a gazdi köteles a saját telkén belül tartani!!!
A macskákra ugyanúgy vonatkozik. Nekem is van macskám. Bent, de néha kijár. A telekhatárokon belül.
Annyi cirkusz van abból, hogy a kutyasétáltatók nem szedik össze a kutyák ürülékét. És ez jogos is. A macskák ürülékét senki sem szedi fel.
Amíg nem voltak kutyáim, a szomszéd macskák telesz@rták a veteményesemet. Tiszta macskaürülég szagú volt a magam által termesztett biozöldség, amivel sokat dolgoztam. Ment a komposztra az egész termés.
Nem vagyok köteles eltűrni a kertemben a macskasz@rt, ha az én macskám alomba végzi a dolgát.
A két kutyám távol tartja a macskákat a telektől, így gond megoldva. A naposcsibék sincsenek veszélyben.
A saját telkemen ott tartom a csirkéimet, ahol csak jólesik. Ha az udvar közepén esik jól, akkor ott. És ha a szomszéd macska elkap egyet belőle, akkor joggal sértődhetek meg.
Kérdező, természetesen ilyen előfordul. Ha meg tudtátok beszélni a szomszéddal, akkor minden oké. Viszont a macskának a csibe egy zsákmány. Macskabiztos kerítést kell csinálni, ha semmiképpen nem szeretnéd a cicákat csak bent tartani.
Mindenkit lepontozni, aki azt írta, hogy a tyúkokat kell jobban védeni, gratula.
De a csengettyű jó ötlet, bár 5 nap után a kedves gazda az idegosztályon kötne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!