A macskánk kivégezte a szomszéd csirkéjét. Mit lehetne tenni, hogy ne csináljon több ilyet?
Először is kártalanítsátok a szomszédot.
Másfelől szerintem be kell zárni vagy el kell távolítani az ilyen macskát, mert félő hogy újra megteszi.
Az alapösztönről nem lehet leszoktatni.
Hát szerintem meg a szomszédnak kellene rendesen bezárni a csirkéket, komolyan. Amúgy ügyes a cicus. Én nem fizetnék a szomszédnak.
Erről az jut eszmebe, mikor a macskánk már a második cinegét hozta, mi baj lehet. Hát a hülye szomszéd a földre rakott ki madáretetőt. Aztán fel volt háborodva, hogy zárjuk be a macskát.
De egyik meg szajkókat hozott, alog cipelte. A csirkékhez hozzá se nyúlt. Nyest kölyköket hozott, az egy 3-4 hónapos cica méret volt.
A macska ilyen, nem kötheted láncra.
Nincs törvény, hogy saját területeden kell tartani acskát, ez hótziher. De nem hiszem, hogy a te településeden hoztak egy ilyen rendeletet. Kizárt.
Kutyára vonatkoznak szabályok, macskára nem.
1. Nem szép, de én nem szólnék a szomszédnak, hogy az én macskám volt, különben ezután minden héten beállít majd azzal, hogy megint megölt egyet:S
2. Vagy macskabiztos kerítést építesz vagy szobacica lesz belőle. Lenevelni nem tudod, alapvető ösztön, főleg, ha már megtapasztalta, hogy milyen:(
2-es vagyok
Nekem már több, mint 20 macskám volt. Egy módon lehet leszokni a vadászatról, ha gurul vagy már annyira öreg. Bár a vadászat szeretete mellett, kövéren is fog.
És igenis a szomszédnak kell bezárni, nemcsak a macskád, más is megfoghatja...
4-es, akkor ez szerinted mi?
5. § (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.
8# Ez bizony a tyúkokra is igaz. Jobban el kell zárni.
Kérdező: a nőstények jobb és vadabb vadászok, mint a kandúrok! Csak gondolj bele, hogy nekik el kell látni hússal egy alomnyi kismacskát is, mármint természetben élve. Nincs ezen mit csodálkozni, hogy pont a lány ilyen. :)
Rajtuk az ivartalanítás se segít ilyen szempontból. A békesség kedvéért legyen inkább szobacica.
2-es vagyok, utolsó ez igaz!
A mi anyamacskánk úgy került hozzánk, hogy egerészésből tartotta el magát (nem volt sovány), utána befogadtuk, a 4 kölykének napi 5-6 egeret hozott, szintjüknek megfelelően, nagyobbak lettek madarat is kaptak (mindegyiknek egy-rgy szajkó, egy délelőtt). Hiába kaptak kaját, lett később ivartalanítva. Eltartotta volna mind a 4 kölykét, és magát, jól. Kiváló vadász.
A tyúkokat kell bezárni főleg, ahogy írtad más állatok is rajartak. A cicanak meg adhatsz kicsivel több kaját. A macskának nem számít a terület határ (1,5 méteres kerítésen is felmászik). Meg ahogy azt se tudják melyik állat a védett, vagy éppen a szomszédé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!