Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hiszi minden ember a...

Miért hiszi minden ember a házicicájára azt hogy fajtatiszta?

Figyelt kérdés

Akkor fajtatiszta egy cica, ha van törzskönyve, vagy legalább a szülei azok. De ha pl az utcán találnak egy cicát, és hasonlít valamelyik fajtára, miért jó rögtön rámondani hogy x fajta? :D Sose értettem meg ezeket az embereket, és egyre jobban felbosszantanak. Egy példát leírok:

Múltkor volt egy csoportban egy szürke cica, sárga szemmel, megkérdezte a gazdi hogy milyen fajta. 1 ember kommentelte alá hogy orosz kék, a többiek mind a házicicát írták, de a gazdi akkor is orosz kékként tudta be :D pedig semmi köze nem volt a macskájának az orosz kékhez. Miért jó egy házicicára (akkor is ha nem hasonlít) rámondani hogy x fajta? Akkor "értékesebb" lesz a macska, vagy mi?

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!:)

2018. jan. 2. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

Köszi, hogy feltetted a kérdést, feldobtad a napomat :D

Az #5-ös (17.23) kommentelőnek mondanám, hogy majdnem bepisiltem a röhögéstől és félrenyeltem a vacsorámat.

Tudod mit? Tutira gyönyörű a hokedlid. Meg a macskád is :D

Nekem valóban fajtatiszta macskám van, bár bizonyítani nem tudnám, ugyanis ivartalanítás után el kellett volna kérnem a törzskönyvét (csak az ivartalanítás igazolása után adnak a tenyésztők törzskönyvet a hobbi célra vásárolt cicákhoz) De nem tettem, mert egyrészt nem érdekel a törzskönyv, másrészt meg elfelejtettem. Az meg hogy ki mit gondol a macskámról???? Szerinted mennyire érdekel? A macskát egyébként ajándékba kaptam, nem én ragaszkodtam a pedigrés cicához. Felőlem lehetett volna valami szerencsétlen csipás, kócos jószág is, akkor is pont ennyire szeretném.

Csak akkor feltennék róla egy képet ide a Gyk-ra és megkérdezném, ugye szerintetek is pont olyan, mint egy szavanna macska :D

2018. jan. 2. 19:25
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
10-es amiről te írsz,az teljesen így van. A fajtatiszta cicákat ivartalanítási szerződèssel adják el,és csak benti tartásra,vagy macskabizos udvarra. Tehát annak,hogy egy fajtatiszta ivaros macska csatangol az utcán annak az esélye minimális. Akik kiengedik a fajtatiszta macskákat azok szapis macskák.Így maximum ezek utódai lehetnek a keverék cicák,de ezek mát tényleg nem fajtatiszták.Egy fajtatiszta macskát nem csak az határoz meg,hogy néz ki,hanem az is,hogy a fajtájra jellemző a viselkedése is. Gondolom mindenki ismer ideggyenge sziámit/vagy hallott róla, ami egy tipikus "olcsó" szaporítók kedvence fajta.
2018. jan. 2. 19:41
 13/18 anonim ***** válasza:
68%
*nem teljesen így van.
2018. jan. 2. 19:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

:) :) :)

2018. jan. 2. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kiköpöttül hasonlít a norvég erdeire a cicám, de tudom hogy házi, mert az anyja az volt..kóbor. őt is én ivartalanitattam utólag.
2018. jan. 2. 22:56
 16/18 anonim ***** válasza:
24%
Jajj istenem ezektől a sznob "hurr-durr az én macskám törzskönyves fajtatiszta istenajándéka" gyökerektől komolyan eldurran az agyam néha. Örüljön neki és törődjön a saját dolgával. Miért kell folyton leszólni más macskáját fel nem fogom.
2018. jan. 2. 23:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém fajtatiszta, miért hazudtolsz meg? Igazi cirmos házi macska. :D Nem kamu. Az állatorvos is megmondta.
2018. jan. 4. 11:48
 18/18 A kérdező kommentje:
nem tudom ki fikázza a többi macskát, mert én tuti nem :D Azt se mondtam hogy nekem van fajtatiszta macskám. csak azt nem értem miért képzeli be a sok fogyaték hogy pont ő macskája más, pont ő találta meg a több tíz, esetleg százezer forintot macskát. :D Leszarom ki mennyire nem fogja fel hogy házicica, de ha nekem ott prédikálnak arról, hogy anyja ismeretlen, apja ismeretlen, de fajtatiszta, akkor robbanok.
2018. jan. 4. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!