Mit kezdjek a kóbor macskával?
Külterületen lakom és hozzám csapódott egy fiatal macska, már nyáron is találkoztam vele. Beengedtem az előtérbe. Állatorvoshoz nem fogom elvinni, de istentelenül fosik, adtam neki tejet és vizet és leterítettem egy pokrócot. Amin el is helyezkedett.
Egyrészt nekem ez előnyös, mert összeszedi az ide tévedt peléket, egereket, másrészt legalább van valaki rajtam kívül a ház körül. Viszont mivel "befosott" az azt jelenti, hogy nem szobatiszta? Hogyan tanítható egy ilyen félvad macska szobatisztaságra?
Fotel-állatvédők kíméljenek, hogy én azonnal vigyem el állatorvoshoz, stb. Én magam sem voltam már orvosnál vagy két éve. Köszi szépen.
Akkor viszont keress neki egy normális gazdát. Elvárásaid vannak az állattal szemben hogy fogdossa a kártevőket, de gondoskodni nem akarsz róla. Akkor most mi a kérdés? Tejet adsz neki amitől még jobban fosik, alapszabály hogy tejet nem adunk neki. Nem azért fosott be szerencsétlen mert nem szobatiszta, hanem mert hasmenése van. Másrészt van berakva neki alom az előtérbe ahova végezze a dolgát? Ha nincs ne csodálkozz hogy nem abba wc-zett még a kinti macskák is akik nem tudják mi az a szobatisztaság igyekszenek valami földhöz hasonló dologba wczni, még ha hasmenésük is van. Amíg hasmenéses addig nem lesz szobatiszta nagy valószínűséggel.
Bicskanyitogató a hozzáállásod egyébként ehhez az egészhez, milyen tanácsot vársz tőlünk ha nem azt hogy állatorvoshoz vidd? Távgyógyítsuk meg szerencsétlen jószágot?
éreztem, hogy fölösleges kiírnom....
Szőlőhegyen lakom előfordulnak itt-ott macskák. A lovardánál nyáron vagy 10 kismacskát láttam.
Azzal, hogy beengedtem max megmentem a fagyhaláltól. De mindegy majd a panelprolik megmondják a tutit a steril macskáikkal.
Bocsi, de akkor mit vársz tőlünk? Az eredeti kérdésed hogy "mit kezdjek a kóbor macskával". Leszögezed hogy állatorvost nem akarsz, de jó lenne neked hogy elkapja a kártevőket, viszont fosik amit szintén nem akarsz, de ezen csak állatorvos segíthetne.
Akkor? Mit tehetünk még érted?
most főztem neki rizst egyrészt, másrészt kitettem neki egy gyönyörű régi fehér puha bolyhos szőnyeget és úgy összefosta mint az atom.
Másrészt meg kinti macskának mi a fenéért tegyek be almot? Kint elvégzi a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!