Mit csináljak ezzel a kóbor macskával?
Figyelt kérdés
Három cicánk van, kertes házban lakunk és idejár egy kóbor vézna macska enni a maradékot. Ma vettem észre, hogy beteg, gennyes az egyik szeme, hörögve lélegzik, nagyon rossz állapotban van és nem akarom, hogy megfertőzze a mi cicóinkat.
Ugyanakkor nagyon sajnálom, de el fogom zavarni. Helyes?
2009. okt. 9. 22:02
1/18 anonim válasza:
Szerintem ez nem helyes. Én személy szerint biztos hoy segítenék rajta. Ha teheted vidd el állatorvoshoz aztán egy menhelyre ha nem tudod befogadni. Én legalább is ezt tenném.
2/18 anonim válasza:
Hívj állatorvost, és gyógyíttasd meg. Nekünk a hat cicánkból három volt kóbor eredetileg. Most meg makkegészséges, gyönyörű macskák.
3/18 A kérdező kommentje:
Persze, hogy elvinném állatorvoshoz, de esélyem sincs megfogni!
2009. okt. 9. 22:09
4/18 anonim válasza:
Ezért mondtam, hogy hívj állatorvost. Ő tudni fogja, hogyan cserkéssze be.:)
5/18 anonim válasza:
Én sem zavarnám el szegény beteg cicát. Azzal - ahogy leírtad az állapotát - gyakorlatilag halálra ítélnéd. Ahol három egerész elfér - és eddig a kis kóbornak is jutott kaja - el fog férni, ha meggyógyul. Meglátod, milyen hálás lesz!
6/18 anonim válasza:
Sok szeretettel, türelemmel és némi idővel megszelídíthető. A szomszédunkban élt egy öreg néni a fiával. Volt egy macskájuk. Az a típusú család voltak, ahol a macska csak háziállat, nem hajt hasznot, "csak úgy van", így különösebb szeretetet, törődést nem igényel. Vad volt, sosem simogatták. A néni meghalt, a fia meg családot alapított, így elköltöztek. A macskát nem, tudták megfogni, ezért otthagyták. A szomszédokhoz járt enni. Én is adtam neki párszor enni, és aztán nap mint nap odajött. Néhány hónap múlva már meg tudtam fogni. A minap beleléphetett egy szegbe, az egyik lába nagyon be volt dagadva, gennyes seb volt a talpán. Én kötözgettem, kenegettem, és meggyógyult. Mára már nem csak én, a család többi tagja is megsimogathatja. Szóval kitartás, türelem és sok-sok szeretet!!! Hidd, el megéri. És ennyit még ő is megérdemel.
7/18 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal!
Lenne szíved elzavarni szegényt? Ugye nem?
Nem tehet ő arról, hogy kóbor macska, és még ráadásul beteg is.
Ha teheted, gondoskodj róla, meg fogja hálálni!
8/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, csak az a problémám, hogy amíg beteg nehogy megfertőzze az egészséges cicáimat.
Ezért elzavarom miután ADOK NEKI ENNI, bár a szívem megszakad.
Nagyon vad, szerintem az állatorvos sem tudja megfogni.
Meg mikorra hívjam ki az állatorvost?
2009. okt. 9. 22:25
9/18 anonim válasza:
Ha a macskáid be vannak oltva nem hinném, hogy megfertőzi őket..
10/18 anonim válasza:
Elég kőkorszai módszer, de.. igazából egy láda, egy bot és némi zsineg kell hozzá. A láda alá beteszed a kaját, kitámasztod a bottal, arra kötöd a zsineget. mikor látod, hogy bement alá és eszik, megrántod a zsineget, a bot, ami támasztja a ládát kiesik, így azzal máris befogtad a cicát. 10 évesen nekem így jött össze :D Jobb mint sehogy.. sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!