Miért tapasztalom azt, hogy a fő uton lakó cicákat kevésbé ütik el?
Ahol folyamatosan mennek a kocsik, ott gondolom esze ágában sincs a macskának átkelni rajta, inkább keres egy másik útvonalat, ahol sétál.
Ahol ritkán jár kocsi, ott simán megszokja a macska, hogy bármikor átmehet, el tudom képzelni, hogy emiatt ott több baleset van.
De mindezek mellett szerintem állatkínzás úgy kint tartani macskát, hogy sorra ütik el őket a környéken.
Az, hogy valaki kertes házban lakik, még nem kéne , hogy az jelentse automatikusan, hogy kicsapjuk az udvarra aztán kész.
Ha nem adottak a körülmények, akkor inkább legyen benti, kint meg csináljunk neki egy kennelt.. Sok megoldás van.
Tényleg érdekes, hogy ezt tapasztalod, mert gyerekkoromban én is főút mellett laktam és egyetlen kijárós cicánk sem élte meg a 2 éves kort. Sem a szomszéd cicái. Naponta láttam 1-2 elütött cicát. Még most is összeszorul a szívem...
Most lakótelepen lakok, és itt is látok néha elütve cicát, de kevesebbet. Az egyik ismerősöm ivartalanított kijárósa már 10 éves. Nincs jó állapotban, a kijárós macskáknál erre nem is lehet számítani, hiába bolhairtózzák, mindig teli van kullanccsal, bolhával, mert visszafertőződik. Csipás, hullik a szőre. Én megsimogatni se merem, bevallom.
Lehetséges, hogy már sok generáció óta élnek "főúti-cicák" a környékeden és sikerült egy olyan félénk populációnak kialakulnia, akik nem mennek át a kocsi előtt az úton. Hiszen csak a félénk egyedek maradtak életben, ezt tudták tovább örökíteni. Gondolom emiatt az emberekkel és más állatokkal szemben is visszahúzódóak, minden hangosabb zajra futnak-bújnak?
Egyébként 10+ cica nem tudom mióta számít vénnek? Egy normálisan tartott macska átlag életkora 17 év. Az én cicámat nem engedem ki és láss csodát még sosem ütötte el autó sem itt a lakótelepen, sem a főúton. Kíváncsi, barátságos, imád ölben lenni, mindenhová követ a lakásban, a meleg radiátorról nézi a hóesést. Nem kell kint fáznia, rettegnie, egészséges, boldog és hálás. Kell ennél több?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!