Miért tapasztalom azt, hogy a fő uton lakó cicákat kevésbé ütik el?
Egy ismerősöm is főúton lakik, évente cserélődnek a cicák.
Mi is főúton lakunk, 1 cica van itt tavaly óta, de sűrűn ki sem megy a kertből..
Egy falu főutcáján lakom. A főutcán van a bolt is, a buszmegálló is. Ezekhez közlekedve évek alatt sok macska átkelést láttam.
Sokszor elképedtem, hogy miket alakítanak.
Láttam már, hogy üldögélt az árokparton, és csak akkor ment át az úttesten, mikor épp nem jött jármű.
Láttam már nagy ugrásokat, vetődéseket, amikor centiken múlt az elgázolás.
Még olyat is láttam, hogy a közelebbi oldalon átfutott az autó előtt, de a másik oldalon is jött szembe autó. Már nem volt ideje elfutni, elugrani, lelapult, és az autó átment fölötte.
Volt olyan is, hogy nem volt elegendő a gyorsasága, ugrása; az autó oldala megütötte, hangosat koppant is. Egy darabig állt utána, jól széttett lábakkal – az egyik buszra várakozó társam mondta is, hogy „útvonal újratervezése”; aztán a macska megrázta magát, irányba állt, és folytatta az útját.
Hányszor hunytam be a szemem, fordítottam el a fejem? De, nem történt semmi baj, a macsek megoldotta valahogy a szerintem kilátástalan helyzetet.
Egyébként, nem tudom, mi dolguk van mindig a másik oldalon? Nemegyszer láttam olyat is, hogy szemben levő házaktól egyidőben keltek át a másik oldalra, tulajdonképpen helyet cseréltek. A saját oldalukban a járdán is csavaroghatnának, akár egy kilométert is, még mindig a falun belül maradva.
De, szerencsére, sok év óta nem láttam macska elütést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!