Mit lehet tenni egy idegen macskával, ha beszokott az udvarra?
Mindenek előtt szeretném leszögezni: nem vagyok egy szívtelen, lelketlen szörnyeteg, nagyon szeretem az állatokat, korábban nekünk is volt kutyánk és macskánk is, akiket nagyon szerettünk, tehát kérem, hogy senki se úgy olvassa tovább a kérdésemet, hogy micsoda egy önző szadista vagyok.
Ezek után a szituáció az, hogy egy macska (feltételezésem szerint hasas) beszokott az udvarunkra. Körülöttünk a szomszédoknál mindenhol van kutya, gondolom azért nálunk tanyázott le, mert itt biztonságban érzi magát... Egyrészt sajnálom szerencsétlen állatot, de semmi esetre sem szeretném, ha itt maradna, mert nekem most télire nagyon nem hiányzik 4-5 kismacska, plusz az anyjuk befogadása, egyrészt helyhiány, másrészt az ezzel járó anyagiak miatt.
Mit lehetne vajon tenni ezzel a szegény macskával?
Gyorsan el fog költözni tőled, ha nem eteted, nem itatod, megszünteted a kertben azokat a helyeket ahová be tud húzódni, el tud bújni.
Ha valaki ezt kíméletlennek tartja, akkor már mehet is azért a kóbor macskáért és máris meg van oldva a problémád!
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre akkor nem teszek semmit, hátha magától tovább áll a szerencsétlen olyan helyre, ahol be tudják fogadni. Ha nem, akkor meg vagy az állatvédő szervezeten keresztül, vagy magán úton megpróbálok neki gazdit keresni. :)
Úgy gondolom, per pillanat ez a leghumánusabb ebben a helyzetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!