Kirakott fiatal házimacskák meg tudnak élni idegen környezetben? Mit csinálnak ilyenkor?
Nem mindenütt nyilvánvaló, hogy vannak ott más macskák. A "mieink" fele elment a tóhoz, a horgászokhoz, nem tűntek rossz bőrben levőknek. Nem voltak már kicsik, voltak már vagy 3-4 hónaposak, ráadásul extra gyönyörűek s még nyár volt. A horgászok pedig speciális környezetet biztosítottak, habár itt, ahol lakom, szintén szinte mindenki boldogan eteti az odatévedő macskákat... Ha az elválasztás után a télbe csöppentek volna idegenben, az más lett volna, ahogy az is, ha oda kerülnek, ahol sok idegen macska van. Itt a környéken alig akad macska s rengeteg a rágcsáló, el tudnak lenni.
Azért az sem mindegy, hogy szobacicák voltak vagy azért láttak már pockot életükben. Ezek kintiek, remek vadász anyával, lehet, hogy őket is tanítgatta, mindenesetre pockokat már pár hetesen ettek.
Ha a mi dűlőnkbe kerültek volna, itt meglennének, kandúr kevés van, de általűában azok is jó fejek. Az itteni egyik simán hagyta, hogy a kismacskák játsszanak a farkával... Gondolom, a felnőtt kandúrokkal már összekapott párzási időben, de a macskák élete már csak ilyen.
Viszont itt, a dűlőben nem valami hosszú a várható élettartam a macskáknál, főleg a kandúroknál. Félig vadon vannak, ez elkerülhetetlen, aztán ott van a homo sapiens pár példánya a mérgeivel...
Az emberek, a dűlők, a kandúrok, de még a kiscicák életrevalósága is eltérő.
Én sem tartom szép dolognak a kiscicák eldobását, természetesen. Nekünk azért születtek (bár a macska nem saját, csak itt van háza és én is etetem, ahogy mások is és vadászik), mert szeretnék több macskát, itt elfér, kevés van. Ha összejönnek rendes számban, akkor nyilván ivartalanítás lesz a következő pont (még ha fel is merül, hogy fair-e egy belevaló, akár önellátó félvadállatot rákényszeríteni, de tuti nem fogja bánni ő sem, s legalább nem hagyja el s eszi meg a kölykeit, mint az az anyamacska, aki nem akar szaporodni, de teszi), s az addig születetteket akkor sem fogjuk eldobni, ha ugyanolyan szegények maradunk, mint most. Pár macskát, aki vadászik is, azért tudunk etetni. Mi akartuk őket, megkaptuk, vállaljuk. Ez így korrekt.
Az megvan, hogy ez büntetőjogi kategória? Állatelhagyás a neve.
Anyukádék ivartalanításról nem hallottak még? Hogy ne szülessenek nem kívánatos kiscicák? Már vemhesen is lehet ivartalanítani, ha kell! Ja, hogy ez pénzbe kerül. Aha. Akkor nem kell macskát tartani.
Szégyen és alávaló, gusztustalan, embertelen dolog, ráadásul törvénysértő is, amit műveltek.
Csupa "jót" kívánok az ilyen embereknek öregkorukra. Megkapják majd, ne féljenek, ami jár nekik.
Ilyent csak kegyetlen és ostoba emberek csinálnak.
Én olyan helyen lakom, ahol nyaralók vannak. Minden télen 10-15 macskát etetek, mert az agyondédelgetett de feleslegessé vált cicákat ugyanígy kirakják. Lesoványodva, betegen, sérüléssel a testükön könyörögnek kajáért, vagy annyira félnek hogy csak akkor mernek enni amikor már tisztes távolságban vagyok. Könyörtelen gazember aki ilyet tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!