Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rossz gazdi vagyok? Ez milyen...

Rossz gazdi vagyok? Ez milyen elet a kis cicamnak?

Figyelt kérdés

Egy 10 hetes kis cica kerult hozzam mar 4 hete.

Amit tudni kell: egyik heten hajnalban indulok dolgozni es 4 korul erek haza,ilyenkor hajnalban nem sokat jatszunk, max 10 percet , mert nagyon komas szoktam lenni. Altalaban becsukom a szobamba, vagy kiengedem a haz tobbi reszebe, attol fugg, anyukam itthon van -e, ugyanis o nem szokott ra figyelni. (Amugy benti cica)

Felek , hogy ralep, vagy kiszokik az laba mellett az ajton.

Mar 2 cicank halt meg, fout mellett lakunk, ezert szeretnem bentinek.

Anyukam csak akkor figyel ra, ha irok neki sms-t, hogy figyeljen ha haza er, ne szokjon ki a labanal, vagy ha mar otthon van, es nem maszkal az udvarra, engedje ki a szobambol. Ez olyan 5-6 ora fele szokott lenni, addig a szobamban van.

Miutan haza erek a reggeles muszakbol, termeszetesen jatszunk sokat, bujunk egymashoz.

A masik heten delutan fel 2-tol megyek el, es este fel12-re erek haza. Ilyenkor delelott is tudunk sokan jatszani, mert idoben kelek, fekudni pedig hajnali 1 -kor szoktunk egyutt. Ilyenkor jon velem a furdobe, ott van velem mig eszek, es meg az agyba jatszunk fel orat.

Mire idnulok a delutanos muszakba , o mar aludni szokott, nagyon elfarad. Este es reggel mindig virgonc es eber, kis torpedo.

A hosszu hetvegen vettem eszre, hogy igazabol napkozben csak alszik. 1-2 orakat font volt velem, de utana aludt tovabb. Ezek szerint ezt csinalja,mig en nem vagyok vele?

Rossz neki ez az eletmod?

Termeszetesen meg van mindenene, ami egy cicanak kell.

2017. okt. 26. 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nem rossz neki, a leírásod alapján gondos gazdi vagy, szerintem boldog cica. :) Persze, egész nap alszanak többnyire, abban nincs semmi furcsa. Esetleg másik cica nem jöhet szóba? Nekem ketten vannak, így lefoglalják egymást, ha nincs velük más.
2017. okt. 26. 11:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Oszinten, masik cicat nem szeretnek. Igyis felek, hogy egyszer baj lesz ezzel az egyel. Anyukam reszerol. Nem azt mondom, hogy kepes lenne kirakni az udvarra, de ha jarkal kintrol be, siman nyitva nyitva hagyja az ajtot ,, minek csukogassam ugyis megyek ki,, elvvel. A termeszete is kicsit hanyag, de mindegy, nem is ez a lenyeg, hanem hogy miatta nem szeretnek masikat, plusz nem nagy hazunk van, az udvaron pedig van egy 35 kilos kutyank, aki nem hiszem , hogy bantana a macskat, de azert nem bizok benne ilyen teren.
2017. okt. 26. 11:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

szia:) szerintem sem vagy rossz gazdi,hisz munka mellett még ami tőled telik szerintem megteszed. Esetleg ha vennél neki olyan cicajátékot( vagy akár te készíthetsz is) amivel el tudja magát foglalni akkor is,ha nem vagy otthon?Ilyesmire gondolok,hogy valamit ami nem hagyja a fantáziáját nyugodni,(valami kis pamacs vagy ilyesmi) azt fellógatnád valahova amit tud birizgálni vagy nem tudom :D

ilyesmi :D [link]

[link]

[link]

[link]

2017. okt. 26. 12:56
 4/10 A kérdező kommentje:

Vannak jatekai, kis labdak, csipogos eger rugon, plussok, fellogatva pamacs. :)

De mindig kapni fog valami ujat.

Azert tettem csak fel a kerdest, mert eddig nem volt hazban tartott cicank, es igazabol el se tudom kepzelni, hogy ez jo igy neki.

Valahol melyen annyira sajnalom, hogy bezarva kell tartani, de tudom, hogy igy a biztonsagos. :(

2017. okt. 26. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kepes vagy hajnalba munka elott meg a cicaval is jatszani,akkor biztosan nem vagy rossz gazdi,sot.A cicak szeretnek aludni.Az enyemek is ejjel aktivabbak.De ez az idojarastol is fugg,hideg idobe tobbet vannak bent es tobbet is alszanak.Meg szerintem valamilyen szinten kepesek alkalmazkodni a gazdi munkarendjehez is.Az talan nem jo,ha sokat van egyedul a szobadba,de ha atalussza ezt az idoszakot vagy van mivel jatszania vegulis ezzel sincs gond.Az ajtora meg esetleg tegyel ki egy tablat,hogy bekell csukni,hogy ne menjen ki a macs.
2017. okt. 26. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon drága vagy, egyáltalán nem vagy rossz gazdi. A cicák ilyenek,alszanak, elfoglalják magukat, nem kell aggódnod miatta. Egy kutyussal másabb lenne a helyzet, de a cica öntörvényű,független, el van magában is. (Imádom a cicákat, volt is egy, de sajnos elütötték. Fő úton lakunk szintén, és kinti benti cica volt. Reggel hattól délután 4-ig suliban voltam, én is csak utána tudtam vele foglalkozni, meg hétvégén, de akkor egésznap. Aztán felkerültem kollégiumba, de szerencsére anyukám is szereti a cicákat, így rá mertem bízni. Aztán rá 1 évre mikor a sulit befejeztem történt az eset)
2017. okt. 26. 13:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz gazdi. Én ha hajnal négykor kelnék és mennék dolgozni, csak kibotorkálnék az ajtón. Egyrészt a cica tíz hetes, még kölyök. Ők még többet alszanak. Másrészt eleve sokat alszanak a macskák, és ha nincs otthon a gazdi, akkor sokszor alszanak. Egybefüggően, mélyalvásban kb. négy órát alszanak/nap, ami a mi éjszakai alvásunknak felel meg. Anyukádra kell kitalálni valamit, mert a szoba nem lesz neki elég idővel. Kicsi lesz neki. Ha nappal, ill. amíg nem vagy otthon lehetne az egész házban, esetleg két szobában, esetleg a szoba+ még egy helyiség, az jobb lenne. Ha nagyobb lesz, meg ha megszokja nálatok, akkor ez fog kelleni, és ő fogja is jelezni.
2017. okt. 26. 14:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Teljesen jó ez így a cicának. A macskák rettentő sokat alszanak, amikor pedig ébren van, akkor szépen lefoglalja magát a játékaival. Persze foglalkozz vele minél többet, amikor otthon vagy, de nem kell aggódnod akkor se, ha egyedül hagyod. Ha kölyökkorától a benti létet szokja meg, akkor egyáltalán nem szenved tőle, nagyon is jól érzi magát a lakásban, és így biztonságban is van.
2017. okt. 26. 15:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

A szobamba csak heti 2 , max 3 alkalommal zarom be, de olyankor 5-6 fele mar ki is engedjuk.

Egyebkent a szobam, az eloszoba, a furdo es a mosdo jut neki. A konyhaba meg nem szeretnem beengedni, tul veszelyes, sok magas helyre foltudna ugrani, ahonnan lefele mar csak esve tudna jonni.

Anyukam szobaja meg alapbol tabu.

Es nem rossz neki, hogy latja az ablakbol, vagy az nyilo ajtonal, hogy a falakon tul is van valami, amit o nem nezhet meg?

Neha felugyelettel felrakom az ablakba, olyan teljesen megrokonyodik , hogy ilyen is van?

Egyszer-ketszer kezben kivittem az udvarra, de megse moccant, csak nezelodott. Nem tudom, o nem erzi , hogy hianyzik valami?

2017. okt. 26. 15:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Az ablak az az ingyen macskamozi. Majd fel fog ugrani magától, ha nagyobb lesz, és nézelődni fog. Órák hosszat képesek nézelődni, meg bámulni a semmit is.

Kertes háznál az egyetlen az ablakkal kapcsolatban, amire figyelni kell, hogy a bukóra nyitva lévő ablakba ha bemászik, be tud szorulni és rácsapódhat az ablak. Ennyi, ami ott gond lehet.

Az jó így, ha több helyiségbe be tud menni. Ez érthető is, ahogy leírtad, meg biztos elég lesz neki. Az udvaron ahhoz szoktasd valahogy, hogy ott vagy vele, és ne mászkáljon el a telekről, hanem levegőzzön :). Kicsi még, minden új neki, meg kell szoknia, ismernie mindent.

2017. okt. 26. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!