Mennyi az esélye annak, hogy baja lesz a cicámnak?
A macskám lehet, hogy megevett egy fél szelet téliszalámit, (nem láttam pontosan, mi volt, mert nem volt rajtam szemüveg, elvenni meg már nem tudtam). Tudtommal a téliszalámi disznóhúsból készül, és nem hőkezelik, csak füstölik, így ha esetleg Aujeszky-vírussal van fertőződve, az nem pusztul el a füstölés során. Mennyi az esélye, hogyha valóban téliszalámit evett, akkor baja lesz a cicámnak? Tudtommal a magyar sertésállomány mentes, de ettől függetlenül szándékosan sosem adnék neki nyers sertéshúst.
Lehet, hogy kicsit túlaggódom a dolgot, de nagyon szeretem a cicámat, és tudtommal erre a betegségre nincs gyógyír. Azt is tudom, hogy kb. 3-6 nap, amíg elkezdődnek a tünetek, szóval addig úgyis idegeskedni fogok...
Köszi, hát remélem.
Szerintem amúgy már egy életre megutált engem, amióta megette azt a valamit, folyton ölelgetem. :D
Az Aujeszky-vírus az emberre is veszélyes, de az ember nem eszik nyers disznóhúst. A töltelékárukat lekezelik valamivel, vagy állatorvos előtte átvizsgálja, de biztos nem fertőzött, amit emberi fogyasztásra árulnak.
A cicádnak a szalámitól nem lesz semmi baja!
(Szeretnék nálad cica lenni!):)
Köszi a válaszokat, ha az emberi fogyasztásra szánt termékeket bevizsgálják a vírus ellen, akkor megnyugodtam.
Utolsó, hát igen, kicsit túl van féltve meg el is van kényeztetve a macsek. :D
Köszi szépen neked is!
Én úgy tudom, emberre nem halálos, ezért voltam szkeptikus a vizsgálatokkal kapcsolatban, de ha be van vizsgálva, akkor nem aggódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!