Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Gilisztás valamelyik szobamacs...

Gilisztás valamelyik szobamacskám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Költözés előtt állok és 2 macskám van, az egyik székletében hosszú férget találtam. Ha reggel lesz, megyek is gyógyszertárba féreghajtóért. Hatásos lesz? Szobában alszanak, így mindenhez hozzáérhettek. Egyszer a kajámba is belekostolt az egyik és megettem. Nem akarok férges lenni, mert rágondolni is rossz. Ilyenkor elég nagy rosszullét kap el, ha látok ilyen izét valahol. Nem fogok tudni aludni, egész nap remegés meg hasonlók az undortól. 2 nap múlva költözöm. Mit tegyek? Hogyan fertőtlenítsem le minden cuccomat? Mert szinte mindenem be van zsúfolva a szobába dobozokba...
2010. máj. 28. 23:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Szép lesz buszon szarral a kezemben, táskámban bűzölögni. :) De muszáj, akkor muszáj!
2010. máj. 29. 00:01
 12/14 anonim ***** válasza:
90%

Vitaminthe féreghajtó pasztát kapsz az állatpatikában, az minden féreg ellen jó a cicáknak. Érdemes közvetlenül a szájukba nyomni, mert bár állítólag a kedvükre ízesített, az enyémeknek eszük ágában nem volt megenni azt a kaját, amire rányomtam.

Attól ne félj, hogy elkaptad volna, a macskák férgei nemigen élnek meg emberben, ráadásul fertőződni is úgy lehet, ha a macska székletét kóstolgatod. Ha már a bélférgektől félsz, sokkal nagyobb veszélynek vagy kitéve egy nyilvános wc-ben.

2010. máj. 29. 00:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Én minden wc-zés előtt és után kezet mosok, de nyilvánosba nem megyek, csak a munkahelyen. Ott kézmosás van a köbön!

Nem félek, csak rosszullét jön rám, mikor meglátok ilyet. Szerintem azért, mert hasonlít a kígyóra. Régen, ha láttam a tv-ben egyet, már rémálmom volt.

Majd, ha minden más egyéb dolog megoldódik, végig fogok fertőtleníteni mindent. Már csak 1-2 nap!

2010. máj. 29. 00:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1. ismét.

Az állatorvos nem tud hozott anyagból dolgozni, el kell vinned hozzá a macskákat, ő fog bélsármintát venni. Az, hogy ember nem kaphatja el a macskaférget, nem igaz. Az állatok férgeinek a fő veszélye éppen az, hogy nem tudnak a belekben megmaradni (nem gazdájuk az ember) ezért L2 lárvaállapotban migrálnak a szervezetben, és a májba, tüdőbe, szembe, agyvelőbe stb. jutnak. De hogy erre van-e esély, az a féreg fajtájától függ.

Tapasztalat: emberorvosok gyakran értetlenül állnak az állatféreg-probléma előtt, így érdemes az állatorvost is megkérdezni, hogy mit javasol, te hogyan védekezz, majd az ő ötletét óvatosan előadni az emberorvosnak.

És nem igaz, hogy csak a macskakaki kóstolgatása veszélyes, még ha nem is láttál férget ürülni, akkor is lehet pete a székletben, ha megfogod, nem mosol kezet, az orrodhoz nyúlsz vagy a macskád rákeni valamire és nem is veszed észre...ezek mind-mind fertőzés forrásai lehetnek. Az is nagyon valószínű, hogy a másik macskád is férges, pláne ha 1 macskavécét használnak. Akkor is, ha nem láttál nála férget ürülni.

Ha megkapták a macskák a féreghajtót, figyelj, hogy ne ürítsenek összevissza!

És ezentúl 3 havonta féregtelenítsd őket. Vitaminthe pasztával nincs tapasztalatom, de utánanézés alapján az összetétele rendben van.

2010. máj. 29. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!