Gilisztás valamelyik szobamacskám. Mit tegyek?
Vitaminthe féreghajtó pasztát kapsz az állatpatikában, az minden féreg ellen jó a cicáknak. Érdemes közvetlenül a szájukba nyomni, mert bár állítólag a kedvükre ízesített, az enyémeknek eszük ágában nem volt megenni azt a kaját, amire rányomtam.
Attól ne félj, hogy elkaptad volna, a macskák férgei nemigen élnek meg emberben, ráadásul fertőződni is úgy lehet, ha a macska székletét kóstolgatod. Ha már a bélférgektől félsz, sokkal nagyobb veszélynek vagy kitéve egy nyilvános wc-ben.
Én minden wc-zés előtt és után kezet mosok, de nyilvánosba nem megyek, csak a munkahelyen. Ott kézmosás van a köbön!
Nem félek, csak rosszullét jön rám, mikor meglátok ilyet. Szerintem azért, mert hasonlít a kígyóra. Régen, ha láttam a tv-ben egyet, már rémálmom volt.
Majd, ha minden más egyéb dolog megoldódik, végig fogok fertőtleníteni mindent. Már csak 1-2 nap!
1. ismét.
Az állatorvos nem tud hozott anyagból dolgozni, el kell vinned hozzá a macskákat, ő fog bélsármintát venni. Az, hogy ember nem kaphatja el a macskaférget, nem igaz. Az állatok férgeinek a fő veszélye éppen az, hogy nem tudnak a belekben megmaradni (nem gazdájuk az ember) ezért L2 lárvaállapotban migrálnak a szervezetben, és a májba, tüdőbe, szembe, agyvelőbe stb. jutnak. De hogy erre van-e esély, az a féreg fajtájától függ.
Tapasztalat: emberorvosok gyakran értetlenül állnak az állatféreg-probléma előtt, így érdemes az állatorvost is megkérdezni, hogy mit javasol, te hogyan védekezz, majd az ő ötletét óvatosan előadni az emberorvosnak.
És nem igaz, hogy csak a macskakaki kóstolgatása veszélyes, még ha nem is láttál férget ürülni, akkor is lehet pete a székletben, ha megfogod, nem mosol kezet, az orrodhoz nyúlsz vagy a macskád rákeni valamire és nem is veszed észre...ezek mind-mind fertőzés forrásai lehetnek. Az is nagyon valószínű, hogy a másik macskád is férges, pláne ha 1 macskavécét használnak. Akkor is, ha nem láttál nála férget ürülni.
Ha megkapták a macskák a féreghajtót, figyelj, hogy ne ürítsenek összevissza!
És ezentúl 3 havonta féregtelenítsd őket. Vitaminthe pasztával nincs tapasztalatom, de utánanézés alapján az összetétele rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!