Jön a tél és egyre hidegebb van. Egy kiscica (még nincs 1 éves) át tudja vészelni?
Nem szeretném a lakásba beengedi. Vettem neki egy kis házikófélét, alulról kipárnáztam, gondolom azért valamennyi hőt megtart, de majd a téli mínuszokban nem fog sokat számítani.
Úgy látom, hogy egyre sűrűbb és dúsabb a bundája, készül a hidegre a szervezete. Még most nem szokott fázni, de majd nyugodtan kinthagyhatom a legnagyobb fagyokban is?

Ha közel 1 éves lenne, akkor az elmúlt telet már megélte volna. Ha elírtad s 1 hónapos se lenne, akkor pedig még szopna...
Ha tavasszal született, akkor persze, hogy átvészeli, minden más tavasszal született, nem szobában élő állat is megteszi (jó, nem 100%-osan, de az ember mellett, etetve, házikóval nem sok esélye van a megfagyásra, megfázásra, ha kinti és nagy bundát növeszt).
Tuti, hogy a házikó rengeteget jelent a téli mínuszokban. Kifejezetten meleg persze nem lesz, de sokkal jobb lesz, mint kint.

A koliban, ahol korábban laktam, rendszerint volt néhány macska, akik ősszel kölykeztek. Igen ám, de ott voltak lakatlan épületek, külső kazánház és egyéb dolgok, amik közelébe behúzódhattak a hideg elől.
Elméletileg egy fél évesnél idősebb macsek szervezetének bírnia kellene a telet, de azért azon kívül, hogy a lakásba beengeded, felmerülnek más lehetőségek is, ha oda semmiképp nem akarod:
- melléképületek
- garázs
- pince (ez tartja a legjobban a hőt télen)
Ha bármelyik van, a nagyobb hidegekben legalább ide be kellene engedni. Persze lehet, hogy simán átvészeli, csak magamból indulok ki, nem tudnám elképzelni, hogy a macska kint van, én meg bent.

#1:
Nyár előtt kicsivel született, ezért nincs 1 éves (télre kb. fél lesz).
#2:
Melléképületeink és garázs is van (persze mindenféle fűtés nélkül), oda majd beengedhetem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!