Van egy macskám és már nem fiatal de nem is hiszem hogy öreg! Szóval az a lényeg hogy néha valamiért nem akar a macskaalmába pisilni hanem ahol hidegebb van anyám szobájába a matracra! Mit tehetek?
Három oka szokott lenni ennek:
1. Ivaros macskánál tüzelési időszakban területjelölés.
2. Ezzel jelzi, hogy almot kéne cserélni (ez csak akkor igaz, ha már Te is érzed az alom pisiszagát, akkorra számára már elviselhetetlen a szaga).
3. Nem fér hozzá az alomhoz (pl. becsukott wc-ajtó).
99% hogy ezek valamelyike okozza. Lehet betegség kezdődő jele is, ahogy az első említette, de ezt nem tudom, mert az enyém sose volt beteg, így erről nincs tapasztalatom.
Csekkolni kell az almot. Elég tiszta-e jó helyen van ami neki megközelíthető, nincs-e mondjuk neki ott valami olyan dolog amitől félhet. PL. olvastam olyat ahol a fürdőbe a zörömbölő mosógép mellett volt.
Aztán lehet, h az alom minősége nem tetszik neki. Nagyon válogatósak tudnak lenni ebben az esetben is. Próbálj ki fokozatosan egy másik alomfajtát hátha azt jobban fogja szeretni.
Vagy a másik, h valóban egy betegség előjele ha a fentieket kipróbáltad és nem akar használni akkor szerintem is feltétlen nézesd meg állatorvossal, de reméljük nem lesz nagy gond ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!