A barátnőm lakása büdös, bent van 1 macska,1 kutya, az udvaron még 3 kutya. Hogy lehetne az orrfacsaró szagra, igénytelen miliőre felhívni a figyelmét?
Könyörgöm, talán lennie kellene bent egy alomtálcának, hogy annak a szerencsétlennek legyen hova pisilnie! Nem? Ha nincs, akkor mit csodálkoztok azon, hogy egész nap bent van, és egyszer elengedi magát? Ámbár ezt meg azért furcsállom, mert a macska egy tiszta állat, és a kinti-benti/kinti ki szokott kérezkedni bármilyen célból, többek közt pisilni.
A macskának van bűzmirigye tudtommal. Meg kéne nézetni kozmetikussal.
Benti macskám van, ibolyaillatú. Nálam azért van büdös (anyukám szerint), mert dohányzok. Mielőtt valaki megjegyzést tenne, nincs erkélyem, és társasházban lakok.
A macskát alomra kell szoktatni, a bűzmirigyet meg kell nézetni, ha bejön erdőről-mezőről, meg lehet törölgetni legalább a tappancsát, kutyásoknál is van lábmosás, meg lehet picit törölgetni a bundáját, de ő mosdik, valamint ezt csak akkor lehet, ha utána melegben tartod. Oltatni kell, meg hasonlók.
Fésülni kell a macskát, amivel sok szőrt össze lehet szedni. Nem árt porszívózni. Neked mondom, hogy ahol kutya-macska van, ott szőr is van, bármit csinálsz.
Túl sok betegséget nem kapsz el a macskától, ez orvosilag bizonyított, nem fantazmagória.
Viszont ha az a bajod, hogy válasszon a macska és teközötted, régen rossz úton jársz.
Mert akkor a macska jobban szereti a barátnődet, mint te magad.
Ha a cica bejár, sosem lesz macskaszőrmentes a lakás. De némi takarítással ez tolerálható szintre csökkenthető. Lehet kapni olyan kesztyűt, ami magába szedi a kihulló szőrszálakat, napi egyszer át lehet vele dögönyözni (az én cicáim imádják). Lehet mosható takarót, plédet tenni az ágyra, kanapéra, a székekre ülőpárnát. Felnőtt cicát nem lehet fürdetésre szoktatni, de én amúgy sem fürdetném a macskámat, mert rendkívül tiszta, igényes állat (ha nem az, akkor beteg), és nem büdös.
A pisi viszont lehet büdös, ez okozhat átható macskaszagot a lakásban. Nekem kinti/benti cicáim vannak, de van alom, mert néha bent maradnak, amikor dolgozunk, és éjszaka. Kell egy alapos takarítás, takarók mosása, sok szellőztetés, illatosító igény szerint.
A ruhákat, törölközőket csukható szekrénybe kellene tenni, a hálószoba ajtaját (ha van) lehet csukva tartani.
Beszélj őszintén a barátnőddel, és ajánld fel a segítségedet, mert neked fontosabb, hogy illatos, szőrmentes legyen a lakása. Jó lenne, ha mindketten készek lennétek a kompromisszumra, és találnátok olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel (még a cicának is).
A kérdező vagyok.
Sokaknak félre ment az info. 😃
Sosem fogom kérni a választást köztem, és a macska közt.
Szeretem a barátnőmet, és azt gondolom ő is engem.
Finoman próbálom megragadni a lényeget, és előbb utóbb azt gondolom megérti.
Választás pedig nem merülhet fel. Egy emberi kapcsolat mindenkor többet ér, mint egy állattal való.
Az egészséges osszhangot kell megteremteni, és tudni, kinek hol van a helye, ergo, az emberi szükséglet mindenkor és minden esetben felúlirja az állattal valót.
Köztem, és egy állat kozott ne válasszon senki, ahol ez megtörténik, ott én már nem leszek ott.
Azthiszem ezt a kérdést sok szingli, vagy rossz kapcsolatban élo no fejében rendbe kellene tenni.
Ezt inkább a te fejedben kéne rendbe tenni hogy ne gondold magad mindennél feljebb valónak.:) Szerintem nem szingliség vagy rossz kapcsolat függvénye hogy valaki a FELTÉTEL NÉLKÜL szerető állatát válassza egy önző emberi lény helyett. Mert ugye épp most se az állat állítja választás elé hanem te, akármennyire is azt mondod a hozzászólásodban hogy nem állítod, hát dehogynem, most írod a végén hogy mindig az embert kellene választani. :D De ebben a helyedben nem lennék olyan biztos.
Egyébként ilyen helyzetben nem is az a baj hogy az állat miatt kényszeríted választásra, hanem hogy választásra kényszeríted.
Egy emberi kapcsolat mindig zöbbet ér?
Már akinek... pl. engem (de vszeg sok mást is) eddig a jelenlegi páromon kivül mindenki átbxott vagy kihasznált, ugyhogy eszem ágában nem lenne az embert választani :)
Igazából csak tanácsot szerettem volna kérni, nem kapcsolatelemzést.
A mentális háttér érdekel, vajon mi az amiről a macskatartok más dimenzióban élnek?
Ha a motivációt ismerem, akkor talán könnyebben megoldodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!