Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A barátnőm lakása büdös, bent...

A barátnőm lakása büdös, bent van 1 macska,1 kutya, az udvaron még 3 kutya. Hogy lehetne az orrfacsaró szagra, igénytelen miliőre felhívni a figyelmét?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyunk együtt a barátnőmmel, életem legszebb nője nagyon jól megvagyunk minden tekintetben. Az én lakásomban. Nála egyszerűen büdös van, macskája mindenhova bejáratos, volt hogy a franciaágyon az én fejem alatti részt pisilte le amikor nem voltam ott, nem is aludtam ott hónapokig. Egyre inkább azt érzem, hogy kezdenek az állatok az első helyen lenni nála. Nem tudom, hogy vak voltam eddig, vagy mostanában valami folyamat beindult, de undorodok hozzá menni, és félek, ez a végét jelenti a kapcsolatnak. Az összeköltözést tervezgetjük, ám az esélyeket latolgatva, már ami a 10 éves távlati terveket illeti, nem hiszem, hogy a jelenlegi állapotban eljutnánk odáig. Hogyan tudnám a jó irányba terelni, és felnyitni a szemét, nem átnevelni szeretném, mindössze macskaszőrmentes jó illatú lakásba hazamenni, ahol a komfortérzetem a toppon van. szeretném az azt állapotot elérni, hogy nem kell 4 törölközőt kidobnom a szekrényből a szennyesbe, mielőtt kiviszem a fürdőszobába, törölközni, mert a macska egész nap azokon feküdt a szekrénybe, macskaszőrősek, büdösek, de sokszor „ furcsán nyirkosak is”.

#macska #büdös #túlzott engedékenység a macskával #igénytelen macskatartó #orrfacsaró macskaszag
2017. szept. 21. 06:20
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok, és még valami.

A macska kinti - benti macska, alma nincs bent, maga macska büdös.

Amikor gondolja bemegy a lakásba, és miután evett, bármit szabad neki, lehet hogy két napig a mezőn volt, vagy bárhol, ( ki tudja hol) és azzal a testel, bundával fekszik az ember életterébe. Erről is kb egy éve beszélek milyen sok veszélyt hordoz magában.

2017. szept. 21. 06:27
 2/36 anonim ***** válasza:
90%
Nem attól van büdös, hogy vannak benti állatai, hanem a csajod lusta rendesen takarítani. Nálunk is van a lakásban 2 macska, 2 kutya, de volt aki nem is hitte el, ameddig nem látta, mert nincs büdös. A szőrt is porszívózzuk minden nap. Már amelyik után kell, ugyanis az uszkáré nem hullik.
2017. szept. 21. 06:30
 3/36 anonim ***** válasza:
94%
Egyet értek az előttem szólóval, az ő hibája hogy nem takarít. Nekünk is van bent kutya, macska, de ha takarít az ember nincs semmi szag. A macskát meg csak bentivé kell tenni, oltatni, féregteleníteni, ápolni és akkor nem lesz büdös.
2017. szept. 21. 07:05
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, indulatmentesen meg kell ezt beszélned vele, az fontos, hogy indulatmentes legyen a beszélgetés, legalábbis próbáld indulatok nélkül felhozni a témát, elmondani a jövőt illető meglátásokat az állatok kezelésének tekintetében, valamint, hogy szerinted "kell egy határt szabni" e téren, tehát legyen kijelölt rész, ahova állat nem jöhet, pl. ágyba, szekrénybe, stb.
2017. szept. 21. 07:40
 5/36 EvaSz86 ***** válasza:
100%
Egyetértek az előző hozzászólókkal, először is el kell neki magyaráznod, hogy rossz szag van nála, én annak idején külön megkértem az ismerőseimet, hogy szóljanak, ha éreznek valamit, mert lehet, hogy én már hozzá vagyok szokva, és nem veszem észre. Azt is meg kellene értetni vele, hogy bármilyen állat, ha kint tartózkodik, és utána bemegy a lakásba, azt meg kell takarítani, én a kutyáim tappancsát is áttörlöm, még akkor is, ha csak a betonozott udvaron voltak kint 5 percet. Mondjuk nekem kistestű kutyusaim vannak, amik nem hullatják a szőrüket. De én így is porszívózással és felmosással indítom a napot, havonta vannak fürdetve, és nem lehet érezni semmit a lakásba, mondom ezt úgy, hogy a kisebbik kutyimmal még tanuljuk a szobatisztaságot, és hajlamos bepisilni éjszaka, de reggel feltakarítom,aztán lefertőtlenítem, és nincs bent semmilyen kellemetlen szag. Macskához nem igazán értek. De mindenképpen szólj neki róla, mivel tudod "néma gyereknek...".
2017. szept. 21. 08:22
 6/36 A kérdező kommentje:

nem csak a szag zavar,a macska mindenhova bejárása inkább.

bár, nyilván mert nem vagyok macskatartó azt sem tudom megérteni, hogy egy egészséges felnőtt ember hogy tudja misztifikálni a tényt pl. amikor az aranyos Tündi-bündi cicuska megharapja, akire nem haragszunk ezek után sem, mert még ezt is szeretjük benne.

a tény is pl. furcsa, hogy mit keres egy macska az ágyban?

jelenleg beteg a cicuska, csomókban hullik a szőre.

ez sem gond, a franciaágyban helye van így is. viszont én hetek óta nem aludtam ott, képtelen vagyok rá. egyszerűen undorodok a helyzettől.

egy egészséges felnőtt nő hogy nem veszi észre, és itt nem egyről beszélek, hanem sok ezerről, hogy igenis tenni kel la párkapcsolatért, és igenis lemondással jár ha szeretünk valakit.

hopp.... ha szeretünk valakit!

2017. szept. 21. 09:10
 7/36 anonim ***** válasza:
92%
Azért nekem ez a hozzászólásod alapján mégis csak úgy jön le hogy "átnevelni", megváltoztatni akarod a párodat. Még meg se mondtad neki a helyzetet de már ecseteled hogy a párkapcsolat lemondással jár....hát ez esetben egyébként számodra is. Nem igaz hogy nem tudtok dűlőre jutni, fogja csaj bentre a macskát, oltassa be, féregtelenítse, fürdesse meg, takarítson fel utána, csukja be a szekrényt és azokat a helyeket ahova nem mehet, te pedig fogadd el hogy neki az a macska fontos és szereti. Egy egészséges macskának noncs szaga, nálam is alszik az ágyon, de szekrénybe stb helyekre nem mehet és rendszeresen fürdetve is van. Jobb illata van mint egyes férfi ismerőseimnek. :D
2017. szept. 21. 09:35
 8/36 EvaSz86 ***** válasza:
100%
Azért ne gondold ennyire túl a helyzetet...hogy "ha szereti valaki a párját". Az a helyzet, hogy ha egy kis állatot, legyen az kutya-macska...kicsi korától nevelgeti valaki, akkor tényleg mindent eltűr neki...a harapást, a karmolást, ha bepiszkít eleinte, mert kicsi. De aztán van az a pont, ahol el kell kezdeni szabályokat felállítani. Ha beteg, akkor nyilván aggódik érte...ez egy picit (csak egy picit) olyan, mint egy gyerekkel...még mielőtt szétcincálnának...nem azt mondom, hogy eg macska vagy kutya, olyan mint egy gyerek...de ugyanúgy felelősséget vállal érte az ember, és ugyanúgy aggódik érte, ha valami baja van. De nyilván mint ahogy a gyereket...a háziállatot is tisztán kell tartani. Szerintem a legnagyobb gond nem az, hogy ragaszkodik az állataihoz, azt te sem várhatod el, hogy adja ki az útját az összes állatkájának, amiatt mert veled van...mert ha ezt szeretnéd, és úgy gondolod, hogy ez bejön, akkor hiú ábrándokat kergetsz...mert nem fogja. Ha válaszút elé állítanád, akkor az állatokat választaná, mert belekényszeríted egy olyan helyzetbe, hogy mérlegre tegye a kapcsolatát és az állatait...nem te nyernél, és nem azért, mert nem szeret téged, hanem mert választásra kényszerítenéd. A gond az, hogy nem takarít utánuk, és nem állít fel szabályokat. Én is imádom a kiskutyáimat, és az első velem is aludt az ágyban (hagyjuk ezt most, hogy mennyire higiénikus, mert nem az a lényeg). De amikor összeköltöztem a párommal, ő megkért rá, hogy ne, mert őt zavarja, de mondta, hogy nyugodtan maradhat a hálóban, de a földön. Így a kiskutyák most a háló egyik sarkában alszanak, közel az én oldalamhoz, belekerült némi időbe, míg megszoktam én is, meg ők is...de most már szabály, hogy nem mehetnek fel az ágyra...ez egyébként amiatt is jó, mert így "nő" a tekintélye a "falkában"...mert az ágy az ő területe...ha megnézitek a falkaállatokat, a falkavezér mindig a legmagasabb helyen fekszik, és nem tűri meg, hogy a helyére befurakodjanak...mondjuk ez macskáknál nem tudom, mennyire működik. De a lényeg, hogy takarítani kell, és tisztán kell tartani az állatokat...és akkor nincs szag. Én havonta fürdetem a kutyáimat...és három havonta kutyakozmetikus...karomvágás...fülszőr kiszedés...szőrvágás, ha szükséges. Ha tisztán tartaná az állatait nem lenne szag. De ezt, ha elmagyarázod neki, akkor meg kell, hogy értse...ha nem érti meg, akkor teljesen fölösleges vitatkozni, mert nem fog változni a helyzet. A lényeg, ha veled akar lenni, akkor kompromisszumokat köt...nem fogja elhagyni az állatokat, de ha tényleg veled akar lenni, akkor tiszteletben fogja tartani, hogy neked is vannak igényeid...amik szerintem nem túl nagyok, ha megelégszel azzal, hogy tisztán tartja a házat is és az állatokat is, ami egyébként alap kellene, hogy legyen. Arra ne kérd, hogy válasszon közted meg az állatok között...szerintem.
2017. szept. 21. 10:56
 9/36 anonim ***** válasza:
97%

Attól tartok, hogy a kapcsolatotok hosszú távon nem lesz működőképes. A legyen állat a lakásban vagy ne legyen mindig feloldhatatlan konfliktus.

Én a legyen állat a lakásban oldalán állok, nyilván nincs nálam büdös (állatot nem tartó ismerőseim sem éreznek semmilyen szagot), takarítok. De macskaszőr azért nyilván van, ezt teljesen nem lehet kiküszöbölni. Alom is van bent, tisztán tartva, de ritkán használja a cica, inkább kimegy (kinti-benti).

Kutyám is van, szintén kinti-benti.

Egy macskának, ha egészséges, szinte semmilyen emberi orr által érezhető szaga nincsen. Ha büdös, akkor ott baj van, meg kell gyógyíttatni.

Próbáljatok valamilyen kompromisszumra jutni az állatokkal kapcsolatban, mert ha ez nem sikerül, akkor jobb, ha nem is gondoltok hosszú távon együtt.

2017. szept. 21. 11:06
 10/36 anonim ***** válasza:
80%

Attól, hogy szeretek valakit, nem dobnám ki az állataimat a lakásból.

Fordítva is lehet ám ezt nézni: ha szeret engem valaki, akkor elfogad az állataimmal együtt.

Ezért írom, hogy a konfliktus feloldhatatlan. Kb. mint az, hogy az egyik akar gyereket, a másik nem.

2017. szept. 21. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!