Mi történhetett a cicám szemével?
Mostanában egyre gyakrabban ilyen a cicám szeme:
Lassan egy éves lesz, és eddig sosem volt ilyen. Ha rám nézett tiszta volt a tekintete, most meg a szemének ez a belső része teljesen ráfordul a pupillájára...Ennek ellenére aktív és vidám, de aggódom. Mi lehet ez?
ez minden macskának van, amikor behunyják a szemüket akkor ezis ráfedődik a szemgolyójára, nem vok állatorvos, de szerintem ez így jó, én macskámnak is van ilyenje, mikor álmos akkor szokott lenni hogy így kijön mikor nyitva van a szeme
de most nézem a képet tényleg eléggé kint van, én macskámnak ennyire nem szokott... szerintem vidd el állatorvoshoz, max ha más nem megmondja h ez természetes és nyugodtabban fogsz este aludni.
Lehet,hogy ez a macsekod baja:
"Harmadik szemhéj előesése
Légzőszervi vírus betegségek kísérő tüneteként gyakran előfodul, hogy harmadik szemhéj ráhúzódik a szemgolyóra. Esetenként olyan mértékben, hogy macska átmenetileg elveszti látását. A harmadik szemhéj előesése más betegségek eseten is bekövetkezhet, de okozhatja férgesség és stressz is. Egyes állatorvosok azzal magyarzzák e különös jelenséget, hogy a szemhéj mögött egy zsírpárna helyezkedik el, amely befolyásolj hártya helyzetét és mozgását. Ha ennek mennyisége vmely okból lecsökken, a szemhéj előesik. A kezelés kiváltó ok függcénye, az alapbaj meggyógyításával a szemhéj is a helyére kerül."
21:46
Miért ne lenne szemhéjja a macskáknak? Szerinted hogy csukják be a szemüket?
Ilyesmi előre esést kiválthat egy egyszerű vitaminhiány is, de abban az esetben nem volna ilyen fura színe a szemhéjnak, hanem normális fehér maradna.
Szerintem is vidd el dokihoz, lehet, hogy valami kezdődő gyulladás áll a háttérben vagy még rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!