Mit tegyek, ha úgy érzem kiégtem? (Cica elvesztés)
Nem érdemes túlzásokba esni, ami az injekciózást illeti, inkább a macskák kárára van (méreg) csak a dokik jól keresnek rajta azért promozzák állandóan.
Egyébként nem értelek. A többi cicát miért hagynád cserben?
Tehát akkor most haragszol a macskáidra, mert elütötték őket, és a többit ezért bünteted?
Pedig már örültem, hogy végre egy normális, felelős gazdi.
De pl. tartsd bent őket a házban, ott semmi esélye, hogy elüssék őket.
(Vagy hanyagold el a többit, elvégre biztos ők tehetnek az egészről.)
Nekem is elütötték egy cicámat kb féléve, a másik cicám nem sokkal előtte "ment" el, de ő természetes halállal. A kora miatt volt a drágámnak. Teljesen megértem az érzésedet, miután elütötték a szívecskémet én is nagyon el voltam keseredve. Van még egy cicám, de valahogy nem tudtam rá úgy nézni. Meg hiába macska ő is, szerintem aki szereti a háziállatait az tisztában van vele, hogy minden egyes kis kedvenc egy külön személyiség, nem helyettesíti a másikat semelyik másik cica.
Igazából semmi okosságot nem tudok mondani neked, csak azt hogy megértelek. Valamint az idő, minden sebet begyógyít. Úgy gondolom, ilyen szeretetnél egy cica/kutya elvesztése felér egy családtag elvesztésével. Fel kell dolgoznod még. Hagyj időt magadnak. A másik két cicád meg a el nem múló imádatával előbb utóbb úgyis mosolyt fog csalni az arcodra. :)
Abba azért gondolj bele, hogy az hogy elütötte őt egy kocsi semmilyen módon nem a te felelősséged (annak aki mást állít aka az elvakult szoba macska tartók - megjegyzem én is átálltam a pórázos cica sétáltatás lakásban tartás kombóra, szóval mindkét oldalnál volt/van bőven tapasztalatom - ne higyj). Plusz gondolj arra, hogy milyen boldog életük volt melletted, hisz mindent megadtál nekik és szabad igazi cicák lehettek.
Viszont az ha beteg lesz azért a cicád, mert a szervezete már megszokta, hogy a folyamatos oltásoktól minden bajtól védve van és esetleg így lesz baja, az viszont már teljesen a te felelősséged. Azzal a bűntudattal még nehezebb lesz majd együtt élned.
Kedves 7-es válaszoló nem rád céloztam, ha megoldható a telken illetve az anyagiak megengedik teljesen jónak tartom az ötletedet. Általánosan fogalmaztam, mivel a cica elütéses sztoriknál mindig jönnek az általam írt "tipusú" válaszok is akik nem haboznak a sárga földig lehordani a gazdit, csak azért mert máshogy gondolkodik valamiben.
Bár azzal a mondatoddal, hogy a gazdi hibája az elütés nem értek egyet.
De ez a kérdés, most nem azért van hogy mélyebben belemenjünk a részletekbe. Mint ahogy te is úgy énis a kérdezőt szándékoztam támogatni a válaszommal. És a megmaradt két cicáját. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!