Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy szoktassam le a finnyásko...

Hogy szoktassam le a finnyáskodásról?

Figyelt kérdés
A macskám mindig hagy pár szem tápot a táljában, amit később nem hajlandó megenni, mert már nyálasak meg nem olyan frissek. Azt hittem, hogy majd megeszi ha éhes, de ehelyett csak szalad utánam, és könyörög, hogy adjak már neki enni. Én ilyenkor mindig odarakom a táljához, hogy ott van még pár darab, azt egye, és ha elfogy, akkor kap újat. (Ha frisset öntenék rájuk, akkor megint otthagyná azt a pár szem régit, és akkor meg még állottabbak lesznek, úgyhogy ezt nem akarom.) Ahhoz meg elég drága a táp, hogy csak úgy kidobjam ami már nem kell neki. Nincs kint előtte egész nap az étel, hanem reggel és este adok csak neki, de mindig annyit kap, hogy valamennyi még megmarad belőle és azt később megeheti. Általában meg is eszi, de 1-2 szem csak ott marad mindig, és nem hajlandó megenni. Én meg nem vagyok hajlandó kidobni, vagy újat ráönteni, amíg el nem fogy. Ma nagyon felidegesített evvel, 1 szem táp volt a tálban, és nem kellett neki. Látom, hogy éhes, és néha oda is megy a tálhoz, beveszi a szájába a tápot, aztán kiköpködi, ha érzi, hogy már nem friss. És tőlem meg kunyerál. Nem voltam hajlandó adni neki, amíg meg nem eszi azt az egyet. Azt hittem úgyis, ha már nagyon éhes, akkor rászánja magát. Hát nem így lett. 1,5 nap eltelt, és akkor már én nem bírtam tovább nézni, és inkább kapott újat, mert tudom, hogy nagyon veszélyes nekik a koplalás. Szerintem inkább képes lenne éhen halni, minthogy megegye az utolsó darabokat. Mit javasoltok?
2017. aug. 29. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenek a macskák. Nem kell kidobni azokat a szemeket, öntesz rá újat és összekeveredik a régivel.

A miénk van, hogy már a felét se eszi meg, de követel újat.

Mindig teli töltjük a tálját és annyit eszik belőle, amennyit akar. Van, hogy 3 falatnyi hiányzik a kajájából, de nem kell neki addig, ameddig teli nincsen töltve.

Erről nem lehet leszoktatni.

Vagy vegyél neki olyan tálat, ami inkább széles és nem olyan mély.

2017. aug. 29. 15:10
 2/8 A kérdező kommentje:

A tál széles.

Írtam, hogy hiába öntök rá újat, azokat a régebbi darabokat mindig megismeri, és kiköpi, otthagyja. SZóval előbb utóbb ki kellene majd dobni.

2017. aug. 29. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt javaslom, hogy próbáld ezen ne idegesíteni magadat, hanem elfogadni, mert változtatni nem fogsz tudni rajta. :)

Üdv.: egy cicagazdi, hasonló cicával.

2017. aug. 29. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én cicám is ezt csinálja,pár szem mindig marad a tálkájában. Én öntök rá frisset és összekeverem,így hidd el nem ugyanzokat a szemeket hagyja benne.Ezt onnan tudom,hogy kipróbáltam két különböző szemcseformájú táp keverésével. Volt amikor a kereket hagyta ott,ehhez kevertem a háromszöges tápot. Legközelebb a háromszögből volt ott 3 darab.Úgyis ráérez mindenki,hogy kb.mennyit eszik a macska,úgyhogy egy idő után már annyit rak ki az ember,a pár szemet pedig visszakeveri az ember. Amúgy az enyém előtt egész nap ott a táp,szépen rájár nasizni és beosztja. A cicáknak kicsi a gyomruk így nem is tudnak sokat enni egyszerre. Az enyém konkrétan napi ötször is ropogtat. Szerintem neki is jobb,hogy nem két adagban kell megennie a kaját,hanem amikor éhes. Persze ez "pokolbeles" cicáknál nyílván nem működik.😃
2017. aug. 29. 23:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Most száraz tápról beszélünk?

De hát az akkor sem friss, amikor kiteszed a tálba. Az, hogy a zacskójában áll vagy a tálban, nem sokat számít.

Amúgy minden macska ezt csinálja, de a gazdik nem szoktak ezen problémázni. Nyugodtan öntsd rá mindig a frisset, és keverd össze. Így nem kell kidobni semmit. Hol a probléma?

2017. aug. 30. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jobb, ha mindig van kint száraz táp. Nem fog olyan mohón enni, ha tudja, hogy bármikor odamehet enni. És a kajaadás körüli hisztik is elmaradnak.

Amúgy miért zavar, kérdező, ha az a pár szem mindig ott marad? Biztos, hogy nem mindig ugyanazok a szemek, ha összekevered!

2017. aug. 30. 11:06
 7/8 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, már rájött, hogy mit várok el tőle. Nagyon okos macska. Most már nem hagyja ott, mert tudja hogy csak akkor kap újat ha megette már az előzőt.

Nekünk nem vált be az, hogy mindig kint van előtte az étel, mert ő nem így lett szoktatva. Az előző gazdáinál napi 1-szer kapott enni, és teljesen megszokta hogy akkor úgy jól kell laknia, hogy 24 órán át kibírja.

Én tudom hogy így nem túl jó, ezért osztottam kétfelé, de mint mondtam, hagy belőle mindig egy kicsit, úgyhogy olyan ritkán van, hogy teljesen üres a tálja, és nem tud mit enni.

2017. aug. 30. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
a maradékot előbb vedd ki, majd tedd rá a friss táp tetejére. nekem így megeszik. :-)
2017. szept. 6. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!