Hogy szoktassam le a finnyáskodásról?
Ilyenek a macskák. Nem kell kidobni azokat a szemeket, öntesz rá újat és összekeveredik a régivel.
A miénk van, hogy már a felét se eszi meg, de követel újat.
Mindig teli töltjük a tálját és annyit eszik belőle, amennyit akar. Van, hogy 3 falatnyi hiányzik a kajájából, de nem kell neki addig, ameddig teli nincsen töltve.
Erről nem lehet leszoktatni.
Vagy vegyél neki olyan tálat, ami inkább széles és nem olyan mély.
A tál széles.
Írtam, hogy hiába öntök rá újat, azokat a régebbi darabokat mindig megismeri, és kiköpi, otthagyja. SZóval előbb utóbb ki kellene majd dobni.
Azt javaslom, hogy próbáld ezen ne idegesíteni magadat, hanem elfogadni, mert változtatni nem fogsz tudni rajta. :)
Üdv.: egy cicagazdi, hasonló cicával.
Most száraz tápról beszélünk?
De hát az akkor sem friss, amikor kiteszed a tálba. Az, hogy a zacskójában áll vagy a tálban, nem sokat számít.
Amúgy minden macska ezt csinálja, de a gazdik nem szoktak ezen problémázni. Nyugodtan öntsd rá mindig a frisset, és keverd össze. Így nem kell kidobni semmit. Hol a probléma?
Szerintem is jobb, ha mindig van kint száraz táp. Nem fog olyan mohón enni, ha tudja, hogy bármikor odamehet enni. És a kajaadás körüli hisztik is elmaradnak.
Amúgy miért zavar, kérdező, ha az a pár szem mindig ott marad? Biztos, hogy nem mindig ugyanazok a szemek, ha összekevered!
Úgy tűnik, már rájött, hogy mit várok el tőle. Nagyon okos macska. Most már nem hagyja ott, mert tudja hogy csak akkor kap újat ha megette már az előzőt.
Nekünk nem vált be az, hogy mindig kint van előtte az étel, mert ő nem így lett szoktatva. Az előző gazdáinál napi 1-szer kapott enni, és teljesen megszokta hogy akkor úgy jól kell laknia, hogy 24 órán át kibírja.
Én tudom hogy így nem túl jó, ezért osztottam kétfelé, de mint mondtam, hagy belőle mindig egy kicsit, úgyhogy olyan ritkán van, hogy teljesen üres a tálja, és nem tud mit enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!