Okosnak tartjátok a macskátokat?
Igen, okos a cicám. Még kicsi korában próbáltam tükörrel behülyíteni, de kb. 2 mp alatt rájött, hogy az ott nem egy másik macska, hanem ő maga. Azóta is ha mutogatom neki a tükröt, hogy "nézd, ott a cica", akkor csak néz rám azzal a "jó vicc volt" -.- kifejezéssel az arcán.
De volt egy másik macskám is, az nem volt egy észkombájn, a játékokat is csak nézte, hogy azok mire valók lehetnek.
Okos, igen. Csak másképp okosak, mint a kutyák. Sokkal önállóbbak, öntörvényűek.
Az én cicám jön a nevére. Kinti-benti, bejárja a szomszédokat, de ha kiabálom a nevét, akkor szalad haza a sokadik szomszédtól is. :)
Úgy tanulta meg, hogy kicsi korától, ha kaját készítettem neki, mindig hívtam a nevén. Elég hamar összekapcsolta a kajával.
Ha ki szeretne menni, odaül az ajtó elé, amit persze nem mindig látok. Egy idő után, ha nem reagálok, akkor nyávog egyet, olyan hangon, amit máskor nem használ. Mintha beszélne. :) Pontosan érthető, ha kaját kér, vagy ki szeretne menni/be szeretne jönni, egészen máshogy hangzik.
Tudja, hogy mikor jövök haza a munkából, ilyenkor, ha kint van, a kapuban vár, végigkísér a lakásig. Időnként eldobja magát az ember lába előtt, hogy simogassam meg, kész csoda, hogy még nem estem el benne vagy léptem rá.
Dorombolós, ülben ülős, eközben nyálfolyatós, és körömmel dagasztós cica. :D Szeret velem aludni, ha olyanja van, de vannak olyan napjai is, mikor csak enni jön be, és már kéretőzik is ki.
Minden cica egy külön egyéniség tapasztalatom szerint.
A te cicád is érti már, hogy neki szólsz, ha felkapja a fejét. Csak éppen nem akar odamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!