Ti nem tartjátok picit állatkínzásnak a macskák eltorzítását tenyésztők közreműködésével?
Ezek az általad felsorolt külső sajátosságok genetikai jellegből fakad, nem pedig a tenyésztés következményei.
Persze a beltenyészetnek vannak jelentős genetikai hátrányai, de azok főképp idegrendszeri jellegűek.
De, de szerintem ez kutyákra is igaz, és minden tenyésztett állatra. Ha innentől szabadon bármilyen fajta állat párosodhatna bármivel, gyorsan eltűnne egy csomó fajta, ami szerintem ékes jele annak, hogy genetikailag zsákutcák, és felesleges tovább vinni a génjeiket. Az én macskám is "turmix", és fényévekkel egészségesebb minden eddig látott fajtatiszta macseknál.
A szőr hossza viszont szerintem égtáji jelleg lehet. Nem véletlenül hosszú szőrű pl egy Szibériai.
Nem picit állatkínzás, hanem nagyon is az szerintem. Ahogy a kutyáknál is sok fajtát eltorzítottak csak azért, hogy valami különlegesben más legyen, mint a többi.
A perzsáknál pl egy időben változtattak a sztenderden is, mert már olyan mértékben lapos volt az arcorri része, hogy a szeme kijjebb állt, mint az orra. Kutyánál a shar peinek tiltották meg a túlzott ráncos bőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!