Hogyan győződhetek meg arról, hogy egészséges az állat amit megvásároltam? Elsősorban tenyésztők válaszát várom.
Figyelt kérdés
Kanadai szfinx macskát szeretnék vásárolni, hobbi célra. Fél évvel ezelőtt, már végigjártam ezt a procedúrát. Beteges volt a macska, kiderült, hogy korona pozítív, majd jött a FIP és az altatás. Pedig egy elismert tenyésztőtől vásároltuk. Neki az erre a válasza, hogy azok a tenyésztők akik járnak kiállításra, biztos, hogy korona vírusos macskái vannak. Szerinte Magyarországon nem fogok olyan cicát kapni, amelyik ne találkozott volna ezzel a vírussal. Erről mi a véleményetek? Hogyan lehetne kivédeni ezt, hogy még egyszer ne forduljon elő? Tényleg csak a "szerencse faktorban" bízhatok?2015. febr. 19. 11:05
1/2 anonim válasza:
Azt tudnod kell,hogy olyan macska nincs aki koronavírussal ne találkozott volna.Azt is jó tudni,hogy konkrét FIP teszt nincs ami csak a FIP vírust érzékelné.
Kezd el olvasni a FIPről és rájössz,hogy semmit se tud az orvostudomány erről,egy korona negatív macska is akár egy stressz hatására is elpusztulhat FIPben.
Amit tehetsz:megveszel egy cicát egy számodra jó tenyészetből és vért vetetsz vagy a Tenyésztőt megkéred ,hogy csináltasson egy nagy vérképet amiből már kiderül,hisz vannak olyan értékek amik FIP hatására megemelkednek,bár akkor is megemelkednek ha csak egy szimpla enyhe gyulladás is van a cica szervezetében.
(és most úgy érzem magam,hogy válaszoltam és nem is :) )
2/2 A kérdező kommentje:
Lényeg a lényeg, hogy csak reménykedni tudok, abban, hogy az új macsekkal nem lesz ilyen probléma?!
2015. febr. 19. 18:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!