A benti macskák finnyásabbak, mint a kintiek?
A saját cicám kapcsán kérdezem. Ő eredetileg csak kinti cica volt, több mint 10 éven át, nemrég vettem csak magamhoz, és így lakásba került.
Nagyon sokszor olvastam, hogy más macskák válogatósak, tehát nem mindegy hogy milyen tápot adsz nekik, mert nem biztos hogy hajlandóak lesznek megenni. Meg hogy az almot csak egyszer használja, és ha nem takarítod ki rögtön akkor azt már nem akarja még egyszer használni. Sok macskát meg csak akkor lehet simogatni ha ők megengedik, meg kozmetikai beavatkozásnál szétszedik az ember kezét, illetve direkt azt csinálják, amit nem szabad (pl. tudják hogy a fotel tabu és a kaparófát szabad csak karmolni, de csak azért is direkt széttépik a bútorokat.) Meg ha mondjuk a nevüket vagy hívjuk, direkt ránk se hederítenek, nem jönnek ide.
Na az én cicám a fent felsorolt összes macskatulajdonságnak az ellentétével rendelkezik. Bármit megeszik, az alom tisztasága egyáltalán nem érdekli, és bármit lehet vele csinálni mert csak tűri csöndben, és ha hazaérek mindig szalad elém lelkesen, és odajön hozzám ha hívom. Körülbelül 2-szer kellett rászólnom, hogy ne kaparja a fotelt, és soha többet nem csinálta. Volt egy másik cicám is, a mostani cicának a kölyke, ő meg 7 évig volt kinti cica, mielőtt magamhoz vettem, ő is ugyanilyen jó természetű cicus volt.
hát ez macskától függ,meg hogy mennyire kényeztetik el
nekem mondjuk 6 kinti van így azok mindent megesznek,a benti már nem mindig hajlandó enni pl ha nem frissen rakom ki hanem áll pár órát akkor már necces hogy esszik,de ez is időszak fűggő...alommal nálam nincs gond,kétszer általában nagyvécézik mikor tisztítom,de ismim macskája pl egyszer kivitték a kertbe és az almot is ki kellett vinni mert csak abba kakilt (magyarán a földet nem ismerte :D na ő pl ha van az alomban valami akkor oda már nem,csak tisztába ürít
de ezek mind neveltetés kérdése szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!