Csupán kíváncsiságból: van-e olyan cica, amelyík fél a villámlástól, illetve a menydörgéstől?
Biztosan van, csak kevesebb, mint a kutyusok között.
A hangosabb ünnepek előtt például nem csupán a kutyás gazdik figyelmét hívják fel a házikedvencek biztonságba helyezése okán.
(szilveszter, vagy mint a mai nap, az államalapítás ünnepe)
Vizslás ismerős kutyája "lövésálló " volt, ami egy vadászebnél természetes, de az égzengéskor ő is igyekezett védettebb, csendesebb, gazdiközelibb helyre húzódni.
Az enyém szobacica, tehát nem ázik meg. A nagy dörgéstől megijed, amúgy a múltkor akkorát csattant, hogy én is megijedtem. Az olyan átlagos morgás (mármint az égé, mikor csendesedik a vihar) nem érdekli.
Tűzijátéktól szilveszterkor készen van és retteg. A legutóbbin elvoltunk, az előzőt a szekrény mögött töltötte, mert elmebetegek egész héten jártak ide az előttünk lévő játszótérre robbantgatni ("csak" napi egyet, de az vállról indítható volt), úgyhogy 31-ére már kivolt teljesen. (város, bérház).
Nekem van 6 kinti meg egy benti macsek.
A benti az dörgésnél rohangál,elbújik,fújtat.Akik kint vannak azok közül kettő félt nagyon pl aa legutóbbi viharnál,de a többi,köztük egy öreg,meg egy 3 hónapos azok úgy aludtak kinyúlva mintha semmi nem lenne.
Szóval vannak félősebb macskák,ez is személyiség kérdése szerintem.Bár a hangos zajt azt egyik sem bírja nálam.
A 2 cicám amíg kintiek voltak, és amikor épp hatalmasakat dörgött, attól megijedtek és közelebb bújtak hozzám.
Azóta szobában vannak, úgyhogy a vihartól nem félnek, de az újévi tűzijáték megviselte őket, főleg az egyiküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!