Kezdőoldal » Állatok » Macskák » S. O. S.! Újszülött gyenge...

S. O. S.! Újszülött gyenge cicát mivel lehet táplálni?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt született 3 cicánk, sajnos, kettő elpusztult mire megtaláltuk. Aki megmaradt azt biztonságos, meleg helyre vittük, az anyacicával együtt. Mára azonban legyengült, nem akar szopni menni. Az állatorvost felhívtam, azt mondta, ha megéri, holnap vigyem be feltétlenül, addig viszont itassam. Szeretném megkérdezni, hogy mivel lehetne táplálni a kiscicát? Próbáltam adni neki csepegtetővel egy csepp vizet, majd ivott két csepp tehéntejet. Sajnos, más nincs itthon. Ha nem lenne ünnep, biztos elmennék és a világ végéről is hoznék macskatápszert, de ilyenkor minden zárva van. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet ilyenkor tenni, hogy megmenthessük a pici cicát?

Az anya egészséges, jól van, táplálni tudná.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

2010. máj. 24. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
nemtom lehet e de hirtelen az jutott eszembe, hogy ha az anyától valahogy lehetne tejet szerezni és azt csepegetetővel odaadni neki akor talán jó lenne...
2010. máj. 24. 16:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos nagyon nehéz lesz már őt megmenteni... :( Én is találtam egyszer az út szélén egy elhagyott 8 napos körüli cicát, hazahoztuk a tresómmal, elmentünk a dokihoz, aki tejport (macskáknak) és macskacumit ajánlott. Ezzel próbáltuk itatni éjjel nappal, de hasztalan... Nem akart inni, amit ivott felbüfizte mind... pár napra rá elpusztult. :( Nagyon drukkolok neked! Mindig próbáld itatni, 2 óránként, mint ahogyan egy csecsemőt, és próbáld ráerőltetni az anyamacskád emlőjére!!! Ez a legfontosabb. Az anyját fogd le, ha nem akarja engedni, a nyakánál erősen, vagy próbáld midnenhogy, ahogy csak tudod, hátha szopik belőle a pici... Majd írd meg, sikerült -e! Sok szerencsét!
2010. máj. 24. 16:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! Tégy úgy ahogy az előzők írták. Nekem van macska tápom, ha ismernélek nagyon szívesen elvinném hozzátok :) Sok szerencsét! Drukkolunk Neked!
2010. máj. 24. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Fontos tudni, hogy a macska teje fehérjében és zsírban dúsabb, mint a tehéntej, ezért tévhit, hogy a szopóskorú kismacskának feles tejet kell adni. Inkább tejszínnel, húsliszttel, csukamájolajjal, csíraolajjal lehet a tejet sűríteni. Természetesen, ha a kismacskáknak hasmenése van, mindenképpen diétás étrend javasolt. Aki vállalkozik az árva szopós macskák felnevelésére, annak nemcsak a táplálékról kell gondoskodnia, hanem az anya nyalakodását is pótolnia kell, amivel kiváltódik a vizelet- és bélsárürítési reflex. Ezt úgy érhetjük el, hogy langyos vizes vattával a has és végbélnyílás tájékát masszírozzuk. Ha ez elmarad, a kismacskák nem ürítenek és elpusztulnak.

de egyébként biztos vagyok benne hogy a környéketeken(főleg ha a világ végére is elmennél) van valahol ügyeletes állatgyógyszertár vagy ügyeletes állatorvos. Nem tudom merre laksz de ha googleba beírod biztosan találsz valamit.

2010. máj. 24. 16:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket!

Két anyacicánk van, az egyiknek pont ma születtek meg a kicsijei, így egyszerre kettő anyacica is foglalkozik velük. Most 4-kor kapott egy kis vizet és egy kis tejet, legközelebb 6-kor próbálkozom. Nagyon tartok tőle, hogy nem éli túl, annak ellenére, hogy tegnap nagyon eleven volt. Sok jót az állatorvos sem jósolt. Azt mondta, sajnos, születnek így gyengécske cicák. Gondolkodtam, hogy esetleg be kéne hoznom, de akkor esélye sem lenne szopni, így talán odakúszik valahogy és egy-két csepphez hozzájut.

2010. máj. 24. 16:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó, gyakran lesd meg, szopik -e a pici. Ha a többiek nem hagyják, akkor sztem vedd el őket addig, amíg a gyenge szopik. Nekem is volt gyenge cicám, és felépült!!! Pedig az orvos azt mondta, nem fog életben maradni. :) Itattam tejcsivel, cumiból, meg az anyjától is ivott néha, és szép nagyra nőtt. Sajna azóta eltűnt már, de ilyen előfordul. :(
2010. máj. 24. 16:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Folyamatosan felügyelem, kb. fél óránként kimegyek és megnézem, hogy mi a helyzet. Sajnos, a sors ellenünk dolgozik, mert az autónk beadta a kulcsot, a legközelebbi állatpatika pedig nem ügyeletes. Így ha túléli a napot a csöppség, holnap kézben beviszem az állatorvosunkhoz. Bebugyolálom törölközőbe és felviszem. Sajnos a patika a város közepén van, míg az állatorvosunk kb. 15 percnyire sétálva. De én a város közepére is besétálok, csak maradjon meg.

Amikor felveszem picit emelgeti a fejét, majd elengedi magát. Mikor lerakom próbál kúszni, előrejut egy kicsit, aztán "feladja". Mindenesetre beállítom estére az órát.

2010. máj. 24. 17:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia ! Én még annyit mondanék neked, hogy azért hagyd az anyja mellett, hátha erőre kap és szopizni kezd !

Segíts neki az emlőre találni, nyisd ki a száját és helyezd be neki az emlőt ! Egy próbát megér, jah és hát ami fontos (nem tudom írták e nem olvastam végig ) akkor meleg vizes vattával a fenekét, és a "nuniját/fütyijét" körkörösen törölgesd mert magától nem tud űríteni ! Írd majd meg mi lett ! Szorítok üdv egy cicatartó !

2010. máj. 24. 20:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére túl élte! Nagyon erős kis szőrgombóc! Másnapra sokkal jobban lett, most már nyitva a szeme és igazi kis harcos módon furakszik az anyacicához! :)
2010. jún. 3. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi lett vele?
2018. máj. 9. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!