Mit szóltok ahhoz, hogy sokan a nem kívánatos újszülött cicákat megölik?
amíg a mai világban kukába kidobott csecsemők is vannak, addig mit várunk?
szerintem ez nagyon szomorú, de keveset lehet tenni ellene. mondhatjuk azt, hogy az ilyen miért vállal állatot, aki nem tudja ivartalaníttatni, de sok ember még teljesen máshogy áll akkor amikor állatot vállal mint később (pl. megszűnik a munkahely).
A kérdezőnek ajánlom, hogy hívja fel a kollegája figyelmét arra a lehetőségre, hogy van ivartalanítás is, illetve vannak olyan alapítványok, akik kifejezetten arra szakosodtak, hogy akiknek nincs pénze erre, azokat segítse (pl. cirmos cica alapítvány).
Viszont azt érdemes figyelembe venni, hogyha mindezt röhögve mondta a kollégád, akkor ő nem igazán sajnálhatja azt, hogy kell ezt tennie. Ez viszont felháborító és nagyon szomorú :((
Rengetegen nem elsősorban a pénz miatt nem ivartalanítják a macskáikat, hanem mert el sem jut a tudatukig a lényege, nem is gondolnak rá, nem értik, miért is kellenestb.
Szóval sok állattartó szemléletét kellene először is megváltoztatni, fogalmuk sincs a felelős állattartár fogalmáról, valódi jelentéséről:((
Szegény cicáááááááák:(
Bocsi de én a kollégádat folytanám meg
Azért ennyire nem kell ettől padlót fogni. Velünk is előfordult már, hogy muszáj volt ilyet csinálni, pedig nagy állatbarátok vagyunk.
Egyszer befogadtunk egy kivert macskát, akiről pár hét múlva kiderült, hogy vemhes. És pont egyszerre szült a miénkkel. Ennyi kiscicát (összesen 9) képtelenség lett volna elajándékozni, mert máskor még 3-4-et is alig sikerült. Szomorú szívvel bár, de apukám ritkított a befogadott cica kölykei közül (2-őt meghagytunk). Ez van, nem bírtunk volna se anyagilag, se energiával ennyi macskán. Főleg, hogy mi csak könyörületből fogadtuk be a kóbor cicát.
Nekem azért kicsit képmutatónak hat ez a nagy felháborodás egy olyan társadalomban, ahol meg az abortusz teljesen elfogadott. Ezen azért gondolkodjatok el egy cseppet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!