Újszülött kiscica mit tegyek?
hiányzik neki a mamája
vedd ölbe,simogasd,megnyugszik
etesd gyakrabban ha azt igényli
meleg helyen tartsd (még ha nem is könnyű igy fűtés utáni hidegben)
Szerintem ha eddig megmaradt, akkor jó esélye van. :) Vigyázzatok rá!
Sokat túlélnek, mi kicsit nagyobb cicát etettünk anno, és lenyelte azt a kis csövet, szívószálat vagy mit. Pár nap múlva kijött belőle, semmi baja nem lett, csodálkoztunk mondjuk. Oo
Azt meg azért ne várd tőle, hogy egész nap csak egyen meg aludjon, az anyjuk mellett is nyivákolnak, mászkálnak néha. :) Szegény mellett meg nincs ott a mamacica, szóval bizonyára keresi. Adjatok neki valami puha plüssállatkát, töröljétek nedves vattával, de az orvos tuti elmondta a tippeket, kövessétek azokat!
Nagyon korrekt válaszokat kaptál. Azért sír, mert hiányzik neki az anyja.
Simogasd sokat, akkor megnyugszik, tegyél be a dobozába egy régi játékmackót, vagy valami plüssállatot, és ne felejtsd el megírni, hogy mi lett a cicával.
Szia!
Én is rögtön azt gondoltam, hiányzik az anyja:(
Őt még melegen kell tartani, próbáld ki, hogy teszel egy meleg vizes palackot ronggyal bebugyolálva, hátha hozzá bújik majd, ha érzi, hogy puha és meleg.
Valóban, az anyjuk mellett is nyivákolnak meg mászkálnak, tehát ez önmagában nem baj.
Ami még eszembe jutott, ha esetleg tudomásod lenne róla, hogy a közelben valakinek van hasonló korú anyamacskája, akkor oda lehetne vinni hozzá, mert gyakorta elfogadják az idegen kölyköket és szoptatják sajátjukként.
Az a meleg vizes popsitörölgetés-masszírozás jó ötletnek tűnhet, az anyamacskák valóban így segítenek a kölykeiknek.
Itt egy nagyon hasznos cikk kiscicák felneveléséről, biztosan sokat fogsz belőle tanulni.
Egyébként szerintem jó lenne nedves papír zsebkendővel megtörölgetni a hátsóját meg a hasát evés után, hogy könnyebben tudjon üríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!