Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Újszülött kiscica mit tegyek?

Újszülött kiscica mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 nappal ezelőtt találtunk egy kiscicát, és megpróbáljuk felnevelni. Elvittük másnap dokihoz, azt mondta kb 3 napos, de nem tud sokat tenni merth nagyon kicsi. Cicatejpotloval etetjük szerencsére szépen eszik, pisi is van széklet kb napi kétszer ami nemtudom h jó e. Doki azt mondta h ha megéli h kinyissa szemét akkor megmarad, és menjünk vissza féregtelenítésre. Ami probléma h van amikor az etetések közt felébred és nagyon sír, de kb az etetés után fél órával. Ez csak az aktívság, v valami mást figyeljek? Főleg olyanok írjanak akik már neveltek újszülött kiscicát. Köszi a segítséget
2011. máj. 16. 21:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia, azért sír, mert hiányzik neki az anyja közelsége, ilyenkor még odavackolják magukat az anyjukhoz, szerintem tegyetek be neki rongyokat ahova be tud bújni, egyébként ha szépen eszik és iszik majd nem lesz semmi baj! Nekünk most 2 hetes a kiscicánk, de szerencsére anyjával van, simogassátok sokat, kell neki a szeretet:)
2011. máj. 16. 21:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

hiányzik neki a mamája

vedd ölbe,simogasd,megnyugszik

etesd gyakrabban ha azt igényli

meleg helyen tartsd (még ha nem is könnyű igy fűtés utáni hidegben)

2011. máj. 16. 21:20
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha eddig megmaradt, akkor jó esélye van. :) Vigyázzatok rá!

Sokat túlélnek, mi kicsit nagyobb cicát etettünk anno, és lenyelte azt a kis csövet, szívószálat vagy mit. Pár nap múlva kijött belőle, semmi baja nem lett, csodálkoztunk mondjuk. Oo

Azt meg azért ne várd tőle, hogy egész nap csak egyen meg aludjon, az anyjuk mellett is nyivákolnak, mászkálnak néha. :) Szegény mellett meg nincs ott a mamacica, szóval bizonyára keresi. Adjatok neki valami puha plüssállatkát, töröljétek nedves vattával, de az orvos tuti elmondta a tippeket, kövessétek azokat!

2011. máj. 16. 21:22
 4/18 anonim ***** válasza:
Szerintem hiányolja az anyját,de remélem minden jól alakul és szépen fejlődik majd a cicus.Azért jó olvasni,hogy vannak normális állatszerető emberek.Nagyon szép tőletek,hogy próbáljátok felnevelni.Majd írj,hogy hogyan alakulnak a dolgok.
2011. máj. 16. 21:23
 5/18 anonim ***** válasza:

Nagyon korrekt válaszokat kaptál. Azért sír, mert hiányzik neki az anyja.

Simogasd sokat, akkor megnyugszik, tegyél be a dobozába egy régi játékmackót, vagy valami plüssállatot, és ne felejtsd el megírni, hogy mi lett a cicával.

2011. máj. 16. 21:25
 6/18 anonim ***** válasza:
6%
NE SIMOGASD SOKAT MERT ATTÓL MEGFOSTOSODIK!!!!!! inkább tegyél be neki sok rongyot vagy plüssállatokat amik mellé odabújhat de semmiképpen se simogasd sokszor!!!!
2011. máj. 16. 21:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
És olykor olykor langyos meleg vizes ronggyal törölgesd át a fenekét, úgy ahogy az anyukája szokta. Segít neki a könnyebb ürítésben és még jól is esik, hogy tiszta a kis feneke :)
2011. máj. 16. 21:31
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is rögtön azt gondoltam, hiányzik az anyja:(

Őt még melegen kell tartani, próbáld ki, hogy teszel egy meleg vizes palackot ronggyal bebugyolálva, hátha hozzá bújik majd, ha érzi, hogy puha és meleg.

Valóban, az anyjuk mellett is nyivákolnak meg mászkálnak, tehát ez önmagában nem baj.

2011. máj. 16. 21:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ami még eszembe jutott, ha esetleg tudomásod lenne róla, hogy a közelben valakinek van hasonló korú anyamacskája, akkor oda lehetne vinni hozzá, mert gyakorta elfogadják az idegen kölyköket és szoptatják sajátjukként.

Az a meleg vizes popsitörölgetés-masszírozás jó ötletnek tűnhet, az anyamacskák valóban így segítenek a kölykeiknek.

2011. máj. 16. 21:37
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy nagyon hasznos cikk kiscicák felneveléséről, biztosan sokat fogsz belőle tanulni.

[link]

Egyébként szerintem jó lenne nedves papír zsebkendővel megtörölgetni a hátsóját meg a hasát evés után, hogy könnyebben tudjon üríteni.

2011. máj. 16. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!