Újszülött kiscica mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 nappal ezelőtt találtunk egy kiscicát, és megpróbáljuk felnevelni. Elvittük másnap dokihoz, azt mondta kb 3 napos, de nem tud sokat tenni merth nagyon kicsi. Cicatejpotloval etetjük szerencsére szépen eszik, pisi is van széklet kb napi kétszer ami nemtudom h jó e. Doki azt mondta h ha megéli h kinyissa szemét akkor megmarad, és menjünk vissza féregtelenítésre. Ami probléma h van amikor az etetések közt felébred és nagyon sír, de kb az etetés után fél órával. Ez csak az aktívság, v valami mást figyeljek? Főleg olyanok írjanak akik már neveltek újszülött kiscicát. Köszi a segítséget2011. máj. 16. 21:14
11/18 anonim válasza:
Szia, tegyél be neki egy szőranyát! Bármi lehet csak plüss legsen. Az enyémnak egy plüss fóka mamusz a szőranyja, és nem engedi h hordjam mert szerinte az övé. Hihetetlen h használ de majmoknál is használják
12/18 anonim válasza:
Ez a melegvizes palack rongyba tekerve - nagyon nagy ötlet.
13/18 anonim válasza:
Most olvasom, hogy lehet kapni ún. melegítőpárnát, ami elektronikus boltban jóval olcsóbb, mint a kisállatok részére gyártott.
Két hetes koráig 31-33°C hőmérsékletre van szükségük, amit jó esetben az anyjuk és a testvérei biztosít neki, tehát az árva kicsiket melegíteni kell!
A 3. héten már 27 °C is elég neki.
14/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a gyors válaszokat! A hasiját meg a fenekét mindig törölgetem, kakil is pisil is, azzal szerencsére nincs gond. Doki nem sokat mondott (nem volt túl nagy tapasztalata őszintén, mert semmi újat nem mondott, nem látott még ilyen pici cicát -.-"). Amiket eddig csináltam azt csak onnan tudom, hogy régen patkányaim voltak de az anya szülés után elpusztult pár nappal. 12 kicsi született, etettem mindet, és meg is maradt mind. Remélem ezzel a csöppséggel is ez lesz, de sztem csak akkor nyugodnék meg kicsit ha végre kinyitja szemét. Írok h mi történt velünk. Köszi a segítséget, megfogadom! Jaj és még egy, pisilés az megy minden étkezés után, de kakinak mennyinek kell lenni? Eddig napi 2 ami van. Doki meg ugye csak 5 nap múlva tud majd csinálni bármit is... Köszi nektek
2011. máj. 16. 22:43
15/18 A kérdező kommentje:
És h konkrétabban leírjam, jut eszembe, (mert vki írta h keressünk cicamamát), sajnos kóbor macskák vannak csak a közelünkben, valószínűleg az egyik fialt ide. De elég rossz helyre ugyanis volt egy betonlyuk az udvarunkba és oda. Mikor megtaláltam égtelenül sírt, mikor kivettük láttuk h a nyakára és lábára van csavarodva nejlonzacskó. Nem tudom lehet alomanyagnak akarta macska elég rosszul döntött. A kicsi meg volt hülve tüsszögött folyt az orra, de tegnap óta nem tüsszög, az orrfolyás is abba marad (a meleg hely lehet kihozta ebből). Kirakni vissza nem mertük, mert már sok kismacskát kellett összeszednünk, amit az itteni kóbor kandúrok öltek meg, úgy döntöttünk ennek esélyt adunk. Remélem jó vége lesz.
2011. máj. 16. 22:50
16/18 anonim válasza:
Nagyon jó olvasni hogy ebben a világban még vannak emberséges, állatszerető emberek! Sok sikert kívánok nektek és a kicsinek is!
17/18 anonim válasza:
Ügyes vagy, remélem, sikerül.
Tájékoztass majd, mi van a picikével:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!