Egészséges cicám ehet vesebetegségre való tápot?
Volt egy veseelégtelenségben szenvedő cicám, sajnos már meghalt. Még neki vettem a Hill's vesebeteg cicáknak kifejlesztett tápját, és maradt belőle kb. 5 kilóm, persze bontott.
A cicámnak adhatom vagy lesz tőle valami baja?
Milyen táp? Húgykő elleni? Vagy valami más?
Teljesen felesleges és egyáltalán nem jó ötlet. A vesebeteg cicáknak való táp fehérjében szegényebb. Ergo egy minőségi éhezés következik, mert Hillsnek hívják, de nem lesz benne elég kalória.
A húgykőre való táp savanyítja a vizeletet. Még a húgyköves cicáknak sem adható fél évnél tovább, csak úgy, ha közben vesefunkciókat mérnek rendszeresen. Az egészségesnek miért tennéd tönkre vele a veséjét?
Azt értem, hogy ott a táp és sajnálod (nem járt még le a szavatossága, vagy a jelenlegi macskád kölyök, vagy felnőtt), de ha én most találnék egy szatyor vérnyomáscsökkentőt az utcán, nem szedném el azért, mert ingyen van.
Tudom, hogy van olyan, amikor a gyógytáp árthat az egészséges cicának. De ez nem az az eset.
A táp csak annyit "tud", hogy csökkentett fehérjetartalma van. Tekintve, hogy idős cicáról van szó, akinek a fia is örökletes vesebetegségbe halt bele, valószínűleg nem ártana kímélni a veséjét, hiszen ő is veszélyeztetett ebben a tekintetben.
Nem csak ezt a tápot eszi majd, keverem majd a normállal, úgyhogy semmi gondja nem lesz. Ez a táp nem savasitja a vizeletet meg semmi egyebet nem csinál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!