Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van olyan " tenyésztő" aki...

Van olyan " tenyésztő" aki ugyan nem adózik, és nem ad törzskönyvet, de oltatja, jól tarja őket és egészséges cicákat árul?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 18. 14:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tenyésztő nincs. Azt maximum szaporítónak nevezik. Akkor is, ha a gondosabb fajta.
2017. ápr. 18. 14:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Aki nem ad törzskönyvet, az nem tenyésztő. Legfeljebb szaporító
2017. ápr. 18. 14:53
 3/11 A kérdező kommentje:
És miért? Hogy működik ez a törzskönyv dolog? Mi van benne? És miért nem adnak némelyek?
2017. ápr. 18. 14:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A törzskönyv csak egy papír, származási igazolás. Olyan, mint mondjuk egy anyakönyvi kivonat vagy egy garancialevél. A tenyésztő nem attól tenyésztő, mert törzskönyvet ad, hanem mert azzal a céllal hoz létre kölyköket, úgy válogatja meg a párosításokat, hogy ezzel valamilyen tenyészcél felé közeledjen, valamilyen módon jobbítsa a fajtát. Ennek a dokumentálása lényegében az egész törzskönyvi rendszer, olyan hivatalos irat, amelyben le lehet ellenőrizni, hogy kitől is származik az adott cica generációkra visszamenőleg.
2017. ápr. 18. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: azért nem írok bővebbet, mert nekem nem törzskönyves cicám van, hanem befogadott, és csak a kutyák törzskönyvét ismerem személyesen, de az alapelv ugyanaz. Hogy a cicákéban mi van még a származáson kívül, majd megírják a cicások, a kutyákéban benne vannak egészségi szűrések és különböző eredmények (pl. kiállítás, ha munka fajta, akkor munkavizsga stb.) generációkra visszamenőleg is.
2017. ápr. 18. 15:08
 6/11 A kérdező kommentje:
És az elég, ha a felmenőinek van törzskönyve? De nekem nem ad? Attól még fajtatiszta?
2017. ápr. 18. 15:45
 7/11 A kérdező kommentje:
És mennyibe kerül ha törzskönyel kérem? Illetve ugy mennyivel drágább? És csak az adhat tk t akinek a cica mama papa tk-s?
2017. ápr. 18. 15:47
 8/11 anonim ***** válasza:

a törzskonyv ára 2-5e max

[link]

Ha nincs törzskönyve az állatnak, akkor egy felmenő nélküli fajtajelegű... példány.

Tehát, olyan nincs, hogy fajtatiszta macska, törzskönyv nélkül. Azt a helyet, ahol a szülőknek van törzskönyve, de a kölyköket nem jegyzik, azt messze el kell kerülni. Pont. Kivétel _nincs_.

2017. ápr. 18. 16:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Tenyésztő törzskönyv nélkül nem árul cicát szerintem. Ebben ez a lényeg, hogy a tenyésztő garantálja a fajtajellegeket, egészséget, oltásokat, stbt. Neki nem az a célja, hogy gazdag legyen ezáltal, neki a fajta nemesítés a lényeg. Nem is adja oda neked, ha nem vállalod a cica életkorának megfelelően az ivartalanítást, orvosi ellátást stb, amennyire tudom. Ha esetleg a fajtának nem megfelelő utódok születnek el sem adhatja őket xy fajta címen, vagy keményen büntethető.
2017. ápr. 18. 16:25
 10/11 anonim ***** válasza:
ha egy tenyésztő tk nélkül ad egy cicát azt jelenti hogy nem jelentette be az almot, vagyis feketén csinálja, vagyis nyom nélkül tudja ugyanúgy fialtatni, mint egy szaporító, csak a pénzért.
2017. dec. 27. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!