Ti milyen eledelt adtok cicáitoknak?
Milyen márkájú tápot adtok nekik?
Konzerves a jobb vagy alutasakos? (Mi a különbség?)
Vagy esetleg van itt olyan, aki szinte csak/sűrűn maradékkal eteti?
Elsősorban a felnőtt macskákra nézve érdekelne mindez. (Nekem kandúrom van, de gondolom ugyanolyan "étrend" felel meg nekik mint a nőstények esetében)
8# Nem,nem szokott kunyerálni! Előtte kint maradhat bármi,nem nyúl hozzá!
Nagyon pici volt mikor idekerült,sztem még szopnia kellett volna,így ugye macskakajával etettük,ehhez szokott sztem is.
Viszont a mentolos cigit ellopja,szétnyalja és a ragasztónak a hátulját,ha pl csomag jön! Valami hiánya biztos van ,de technokol ragasztót mégsem adhatok neki! :)
Premiere táp és konzerv + tejföl. Egy konzerv 3 napig kitart, mert csak 1-2 evőkanállal kap a táp tetejére. Aztán szokott még kapni egy kiskanál tejfölt is. Nyáron kimondottan jól esik neki.
A táp 3000ft 2kg, a konzerv 400ft a 400 grammos. A Premiere a Fressnapf saját márkája.
Sanabelle száraztáp.
se maradékot, se konzervet nem kap. A maradékot nem eszi meg, a konzerv pedig nagyon fogkövesít és mikor azt kapta, nem akart már szárazat enni, összekeverve sem. Plusz amit otthagy, gyorsan megromlik és akár beköpik a legyek...
Szintén Sanabelle száraztápot kap, és neki főzött húst, só és fűszerek nélkül, ahogy kell (egyelőre főleg csirkemellet és csirkecombot, de disznó- és marhahús, valamint hal is tervben van).
Alutasakosból nem láttam még normális minőségűt, a többségük ízfokozókkal tömött, max 4% húst (az is vágóhídi maradék) tartalmazó vacak, semmi szüksége rá.
Konzervből a normálisabb minőségű drága, túlárazott, helyette inkább valódi húst veszek neki.
Alutasakos és konzerv között semmi különbség.
A kizárólag száraztápos etetést nem tudom ajánlani, hacsak nem gabonamentes a száraztáp - ezek csak kis százalékban tartalmaznak húst, a macska pedig ragadozó állat. Természetes táplálékának nem képezik részét a gabonák, zöldségek, amelyek a száraztápban nagy arányban szerepelnek (a olcsóság miatt), ezért a csupán száraztápos etetés igen rövid élettartamot eredményezhet.
Ugyanígy káros a maradékos etetés is - hacsak nem puszta hús-hulladékot kap a cica.
Azt kellene megérteni, hogy a ragadozó állatok megfelelő egészségét egy forrásból lehet csak biztosítani: húsból. Ha ehelyett tejet, kenyeret, gabonát,tésztát stb.-t kap napi jelleggel, az a nem megfelelő tápanyag-összetétel miatt 20-25-ről kb. 5-re csökkenti le a macska várható élettartamát.
Én animonda carny-t veszek, száraztápnak pedig változó, gabonamentes fajtákat (online rendelem, minidg mást).
A márka szerintem mindegy, a lényeg az, hogy magas hústartalmú nedves tápot vagy friss húst kapjon a cica, mellé pedig kiegészítésnek gabonamentes száraztápot.
Szeretném elmondani, a 10-es válaszhoz hozzászólva, hogy nem jó a kutyakaja a cicának és a cicakaja a kutyának, mivel nem ugyanaz a tápanyagigénye a két fajnak. Ha a 10-es úgy látta a dobozon, hogy ugyanaz a kutya- és macskakaja összetétele, akkor ő valami nagyon olcsó x.rt vehetett.
Nyers disznóhúst, és vaddisznóhúst ne adj neki, álveszettséget (Aujeszky kór) okozhat, komoly, gyógyíthatatlan betegség.
A különbség a konzerv, és az alutasakos közt: az alutasakost másnéven aszpikosnak is hívják, az egész egy nagy mű zselatinmassza, amiben van pár szem húsnak csúfolt valami (de az se az), jóllakni biztos nem elég, tele van ízfokozóval, szóval csábító, de semmi.
A konzerv, az kinézetre olyasmi mint a löncshús, amit mi eszünk, vagy a májkrém, amit mi eszünk, csak darabban van benne a hús. Azért hívják ezt is nedveseledelnek, mert magas a víztartalma. Ez egyébként azért jó, mert a macskák alapvetően keveset isznak, és a táplálékból veszik fel a folyadék nagy részét (ld. az egérke, amit megeszik, tartalmaz húst, testnedveket, vért, stb. - de itt a folyadék, a nyers húsnak is van nedvességtartalma).
Először is szerintem alutasakost ne vegyél. Másodszor a minőség nagyon számít. El kell olvasni az összetevőket. A jó macskakajában elöl az az első szó, hogy hús, és ki van írva, hogy milyen állat húsa: csirkehús, pulykahús, marhahús, nyúlhús. Utána jön a többi összetevő. A legtöbb legyen benne a hús, és lehetőleg egyáltalán ne legyen benne gabona, ha lehet akkor nagyon kevés legyen benne a zöldség (százalékban adják meg ezeket), alacsony legyen benne a nyershamu értéke (nem hamu van benne, ez egy minőségi mutató). Ha az van ráírva, hogy húsliszt, csontliszt, az kimondottan rossz.
Plusz vitaminok, ásványi anyagok.
Legolcsóbb talán a nyersetetés mármint ha tartjuk a minőséget (prey).
Mi Trainer konzervet, Royal Canin szárazat, és egyelőre inkább főtt húst szoktunk enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!