Megrúgta a macskámat. Anyám szerint idegbeteg vagyok. Ti mit tettetek volna?
Ma éppen indultam megetetni a macskámat. Amíg szedtem össze a kajáját, addig ő szépen ült egy helyben. Arra jött a 90 éves nagymamám, és a szemem előtt úgy szájba rúgta a macskát, hogy az felnyávogott, majd aki jól végezte dolgát, tovább ment. Persze, mint állatvédő csapat tagja és állatimádó, nem hagytam annyiban, és ordítva rákérdeztem, hogy ezt miért kellett, hogy képzelte? Nem válaszolt, csak ment tovább. Újra rákérdeztem, megint nem válaszolt, úgyhogy elkaptam a vállát, kicsit megrángattam, hogy mondtam, hogy válaszoljon. A válasz az, hogy mindig útban van a macska... Elborult az agyam. Mentem anyámnak elmesélni az egészet, odamentünk ketten a mamához, aki szentül állította, hogy ő bizony észre sem vette, hogy ott van a macska... Mondtam, hogy láttam mindent, erre pedig azt mondta, hogy nem fájt neki, nem lett tőle semmi baja. Megmondtam neki, hogy ha ennyire nem lett semmi baja, akkor ha még egyszer ilyet meglátok, akkor biztos, hogy szájba rúgom, úgy sem lesz semmi baja...
Anyám szerint idegbeteg vagyok, hiszen ő csak egy macska... Mondjuk pukkad is rám, mert ma őt is leszidtam, miután adott a macskának egy tál tejet, merthogy hideg, és lehűl tőle, pedig tudja, hogy mennyire megy tőle a hasa, ő is takarította már össze a következményét.
Most erre mit mondjak? Gyerekes vagyok, idegbeteg? Ti mit tettetek volna? Engem nem érdekel, hogy 90 éves, és tisztelni kell, ha ezt csinálja, annak következményei lesznek.
17/L

Anyádnak igaza van ! Normális ember nem dobja a tiszta ruhát a földre, és nem rázza, rúgja szájba az
idős nagyanyját!
Egy ember fontosabb, mint egy állat. Ne tartsd a macskádat a lakásban, ahol útban van.

9-es. Büszke vagyok rád így ismeretlenben is :-)
Nekem két kutyám van és egy cicám, de ha valaki nem úgy közelít, az egyszerűen nem jön hozzám többet.
A kutyáim olyanok, mint a kisbirkák, a légynek sem ártanak, de volt olyan vendég aki felhívta a figyelmemet, hogy zárjam el őket mire ide ér. Mondanom sem kell ,hogy akkor volt itt utoljára. Az én házamban senki nem mondja meg, hogy mit csináljak az állatkáimmal. Ide csak az jöhet be, aki elfogadja őket, szőrrel, nyállal szeretettel.
#13:
Csak hogy egy ember jobban érti az emberi cselekedeteket, szituációkat, mint egy állat. Szerinted értette a macska, hogy miért lett szájba rúgva? El is rohant, ezóta elő sem jött, a kajáját sem ette meg. Főleg emiatt védem szegényt, mert nem tehet róla, hogy idióta emberrel találta magát szembe.

"Ne tartsd a macskádat a lakásban, ahol útban van."
13. Beszéld meg egy cicával, hogy hova álljon, ahol nincs útban. Csak annak lehet útban, aki gyűlöli. Biztos te is azok közé tartozol. Aki ilyen, mint te, annak mindenhol útban lesz.

13. Szerinted akkor a gyerek erőszakoló emberek mind fontosabbak pl egy macskánál csak azért mert emberek a fajukat tekintve? Persze...
Én abszolút elfogadom, ha valaki nem kíváncsi a macskámra, de ennek a kommunikációs módja nem az állat felrúgása, hanem óvatos arrébb tessékelése (a legtöbb macska egy kis óvatos tolástól már magától arrébb megy, nem kell őket taszigálni, hogy húzzál már innen). Ha pedig valami oknál fogva az állat minden áron az orrod előtt ül és gonosz tekintettel bámul téged, még mindig szólhatsz a gazdájának, hogy vigye már el, mert te nem tudod elküldeni. Az állat bántalmazása nem elfogadható viselkedés, akkor se kétszáz éves vagy és aranyat sza.rsz.

Nem, nem ér többet egy ember az állatnál. Legalabbis a legtöbb ember nem. Főleg egy ilyen bunkó dög, aki ok nélkül belerúg, mert úgysem fáj az állatnak. Értelmes élőlény nem viselkedik így.

"Miért ne kaphatná vissza, amit csinál?"
Visszakaphatja. Csak akkor ne károgj itt, ugyan olyan agresszív bunkó vagy, mint a mama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!