Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek szemét dolog, ha...

Szerintetek szemét dolog, ha nem csak a kóborokat ivartalanítatom?

Figyelt kérdés
Elő fordul, hogy azt is ivartalanítatom amelyikről tudom, hogy van gazdája, csak felelőtlen s csak szaporodnak. Ja és nem beszélem meg vele, csak elviszem tudta nélkül. Ez elitélendő? Vagy törvénybe ütközik?

2017. máj. 28. 18:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mivel sok hasonló válasz jött így beszéltem azza a két macskagyártó szomszéddal akiknek "el loptam" a cicáit egy időre. Az egyik örömmel fogadta s megmutatta a még ivaros cicáit és mondta, hogy segít is. Ő kiéhezteti majd a boxomba rakja. És mütét után vihetem hozzá ő bent tartja. Kedves volt. A másik nem egyezett bele, mert neki kiscicák kellenek:((( egyébként direkt kóbor cicáknak való felszívodos varratot alkalmazott a doki mindnél. És műtét után csak 24 orás megfigyelésre tartottam magamnál őket. Aztán mehettek haza. Az első szomszéd röhögött is mikor rá kérdeztem magyarul rá jött hogy én művem volt az egész. Nem tudta idáig ki volt de örült neki....
2017. máj. 29. 07:09
 12/13 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem is úgy az etikus, hogyha megbeszéled velük.

Persze, neked van igazad, jobb mindenkinek, ha nem fial a vakvilágba évente 3 almot, de csak meg kéne velük beszélni. Nem hiszem el,hogy olyan sokan ellenzik, inkább csak úgy vannak vele, hogy nekik nem éri annyit, hogy fizessenek meg el is vigyék. Nem a legjobb minta gazdik, de ha beleegyeznek az is jó.

Más módon nem nagyon lehet megfékezni a kóbor macskákat a környékeken .

2017. máj. 29. 11:29
 13/13 Krande ***** válasza:

A műtéti beleegyezőt annak kell aláírnia, akié a macska. Ha van chip, van tulaj. Ha nincs chip, akkor az kóbor macska, tehát ivartalanítható.

Minden altatás kockázattal jár, és megvan egy minimális esély arra, hogy az állat (vagy ember) nem ébred föl. Ezt a gazdának kell elfogadnia....

2021. jún. 4. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!