Megfelelő ez egy macskának?
Lakásban lenne. 6 hetesen hoznánk el. 2 kombi oltást kapna + 3 féreghajtót kicsiként és egy 1xi bolhairtást. Fél éves kora körül ivartalanítva lenne. Amíg kicsi a smilla macskatápot és annak konzervjét kapná + whiskas alutasakost, azonkívül tejet, tejtermékeket, párizsit és házi főtt ételeket kapna. Ha felnőtt akkor coshida(lidl), louisa(penny) stb sajátmárkás tápokat kapna + ugyanilyen konzerveket, illetve házi kaját.
Egy egyszerű kaparófája lenne, semmi extra, csak ne a bútorokat karmolja szét. Továbbá lenne mellette egy kutya, társnak. Naponta kb fél órát játszanék vele + lennének ilyen játékai mint az alufólia galacsin, kupak, dió, szőrös kislabda/kisegér. Lézereznék vele.
Ez így megfelelő élet egy macskának? Sima házi cica, nem fajcica.
Jól mondod kedves kérdező, sok cica kerül az utcára, de ezt megakadályozni kellene, nem pedig támogatni azzal, hogy 6 hetesen elszakítasz az anyjától egy ártatlan csöppséget. Nincs jobb megoldás, mintogy támogatod a szaporítót abban, amit tesz? Pedig lenne, fordulj állatvédőkhöz! Gondolod azzal, hogy te örökbefogadsz 1 cicát megoldódik a probléma? Hát sajnos nem, és nem teszel azzal jót a cicának, hogy 6 hetesen elhozod. Látja, hogy minden cicáját le tudja passzolni, akkor minek ivartalanítson? Akkor minek hagyja meg őket 8 hetes korukig, ha 6 hetesen is elviszik őket?
És légyszíves ne gondold, hogy mindenki ellened van, én tisztelem bennem, hogy oltanád a cicát és ivartlanítanád, de az etetés kapcsán nagyon rosszul látod a dolgokat. Purina (száraztáp) 1200-1300forint/kg, 30-100grammot kell belőle adni. Smilla 1000forint/kg 280-300grammot kell belőle adni. Döntsd el te melyik az olcsóbb. Smillában 9%-os a fehérjearány, Purinában 34%. Smillában A-vitamin 2.000 NE/kg, Purinában 33.000 NE/kg és még így sorolhatnám a végtelenségig. Ennyi arról, hogy a vitamin bennevan a nemegylegjobb tápban is. Ellenőrizheted az adatokat, sőt örülnék is neki, ha megnézegetnéd és összehasonlítanád, akkor tudnád miről beszélünk.
Csak néhány száraztáp összehasonlításképpen:
Josera 1200-1300/kg
Happycat 1300/kg (most van zoopluson leárazva 880/kg)
Brit Prémium 900-1000/kg
És ezek nagyon messze vannak a jó táptól! A jó tápok (applaws, royal, acana stb.) 2500-nél kezdődnek. Szerintem amiket felsoroltam lenne a minimum ahhot, hogy egészséges legyen a macskád. Én nem hiszem, hogy havi 1500 forintot nem ér meg egy macska, de ha te így gondolod, akkor tényleg minek?
Ha tényleg segíteni akarsz egy cicán, akkor egy bajbajutottat befogadhatsz.
Felnőttet vagy idősebbet, ertük màr úgysem nagyon tolonganak a gazdijelöltek.
Lépj kapcsolatba állatvédő szervezetekkel, náluk általában sok a felesleges szaporulat. Manapság jóval több msvska van mint amennyi gazdi.
Ha mégis kiscica lesz, nem lehet fiatalabb mint 8-10 hét amikor elhozod. Persze kivéve, ha árva.
De bárhogy is legyen, ments meg egy cicát az utcáról, jobb élete lesz nálad az biztos.
Szinte mindegy, hogy az olcsó tápok közül éppen melyiket veszed, de lehetőleg arra azért figyelj, hogy ne legyen benne szímezék, ízfokozó és tartósítószer. A színezék a legkárosabb a cicának. Úgyhogy a Friskiest szerintem semmiképp.
Viszont ha a Friskiest meg tudnád magadnak engedni, az azt jelenti, hogy annál jobb tápot is adhatsz a cicádnak.
Találtam is egyet, ami jó minőségű táp, és ráadásul ugyanannyiba kerül mint a Friskies.
Ez lenne az: [link]
Ingyen házhozszállítják, és maga a táp sokkal olcsóbb mint a hipermarketekben a rosszabb minőségűek.
Ez sem egy csúcskategóriás táp, de azért elég jó, és a cicád hosszú, egészséges, boldog életet élhet tőle.
De ez nem sterilised, de a Smilla-nak van sterilised tápja az is 7000Ft/kg-os áron , az nem jó? Fehérje/zsír: 34/12, míg amit linkeltél 30/12-es. A hústartalma előbbinek 38% míg az általad linkeltnek 29%.
Nem kötekedni szeretnék, de akkor a Smilla nem lenne jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!