Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megfelelő ez egy macskának?

Megfelelő ez egy macskának?

Figyelt kérdés

Lakásban lenne. 6 hetesen hoznánk el. 2 kombi oltást kapna + 3 féreghajtót kicsiként és egy 1xi bolhairtást. Fél éves kora körül ivartalanítva lenne. Amíg kicsi a smilla macskatápot és annak konzervjét kapná + whiskas alutasakost, azonkívül tejet, tejtermékeket, párizsit és házi főtt ételeket kapna. Ha felnőtt akkor coshida(lidl), louisa(penny) stb sajátmárkás tápokat kapna + ugyanilyen konzerveket, illetve házi kaját.

Egy egyszerű kaparófája lenne, semmi extra, csak ne a bútorokat karmolja szét. Továbbá lenne mellette egy kutya, társnak. Naponta kb fél órát játszanék vele + lennének ilyen játékai mint az alufólia galacsin, kupak, dió, szőrös kislabda/kisegér. Lézereznék vele.

Ez így megfelelő élet egy macskának? Sima házi cica, nem fajcica.

2017. máj. 17. 16:44
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudtam, a legtöbb macska allergiás a tej valamilyen összetevőjére, így nem kaphatnak (de lehet rosszul tudom)

Csak a kis játékokat le ne nyelje véletlen! Ha a kutya is eltűri/szereti a cicákat akkor szerintem ez jó élet egy macskának.

2017. máj. 17. 16:52
 2/34 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjük ott, hogy 8hetesen szabadna elhozni. És tejet ne adj neki, mert téves hogy szeretik. A legtöbb macskának hasmenése lesz a tejtől. Oltást+tápot nem tudom, ennyivel tudtam segíteni.
2017. máj. 17. 16:55
 3/34 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem ez egy sima házi cicának maga a paradicsom ;)

S szerintem se legyenek túl kicsi játékai.

2017. máj. 17. 17:01
 4/34 anonim ***** válasza:
91%
A kereskedelmi olcsó és a tv reklám tápok konzervek hulladékok . Színező zselé csontpép szója alkotja . 8-9 hetesen kell elhozni akkor kezd önálló lenni és nem viseli meg . Kutya ? Az ivartalanítás kan esetén könnyű művelet , de nősténynél komolyabb ügy .
2017. máj. 17. 17:06
 5/34 anonim ***** válasza:

Ha meg majd nagyobb lesz és ha nem mutat hasmenésre utaló jelet tejivás után, akkor néha azt is adhatsz neki.

Nálunk a kiscicák is mindig ittak tehéntejet és sosem volt semmi bajuk tőle, bár az frissen fejt tej volt így nem mondhatok ezzel számodra semmi biztosat...

2017. máj. 17. 17:06
 6/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tejből úgy gondoltam, hogy laktóz menteset kapna, mert a kutyus is azt szokott kapni néha.
2017. máj. 17. 17:14
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Laktóz menteset nyugodtan ihat, mert néhány macska a tejben pont a laktózra érzékeny.
2017. máj. 17. 17:18
 8/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Szóval akkor ez így jó lehet? Nem lesz baja attól, hogy nem kap mindenből minőségeset?

Amúgy a kutyus dog chow/fit active/bosch/josera/happy natur tápokat szokott kapni, mikor milyet.

2017. máj. 17. 17:24
 9/34 anonim ***** válasza:
87%

6 hetesen semmiképpen ne hozd el! 10 hetesen lenne ideális, 8 hetesen még rögzülnek az anyjától tanult viselkedés és magatartásformák.

1. Ne adj neki tejet!

2. Nem allergiásak a tejre a macskák! Az idő előrehaladtával egyre kevesebb laktáz enzimet termel a szervezetük (ami lebontja a tejben található laktózt, vagyis tejcukrot). Azok az anyagok, amit nem tudnak hasznosítani kiürítik a szervezetükből, próbálnak megszabadulni tőle! Ilyenkor sajnos nem csak a tej ürül a szervezetükből, hanem azzal együtt más értékes tápanyagok is, ráadásul a bélflórát is felborítja.

A cicák számára a zsír jelenti azt, ami az ember számára egy finom csokit/sütit. A tej zsírtaltalma miatt a macskák finomnak tartják az ízét, de semmilyen értékes anyagot nem tudnak belőle hasznosítani.

A házi főtt étel teljesen felesleges a macskáknak, a legtöbb értékes fehérjét kicsapjátok a főzéssel. Ha nyersetetést akartok csinálni, akkor csirkemellet, csirkenyakat daráljatok le és min. 2 hétig fagyasszátok. Ez után kis adagokban, kiolvasztja adhatjátok neki. A natúr tonhalkonzerv is megfelelő.

Párizsit, szalámit, kolbászt egyéb feldolgozott húsféléket NE adj a cicának! A sós és fűszeres ételek bélgyulladást, véres székletet okozhatnak, amellett nem megfelelő táplálék egy cica számára!

Tápot kicsiként is adhatsz neki, sőt kellene, ugyanis 4-6 hónaposan fogzanak (cserélik a tejfogaikat) és mindent megrágnak. Josera, Purina, Royal Canin, Applaws, Purizon, Taste of the Wild, Acana, Orijen pl. mind jó.

Mindenképp azt javaslom, hogy a száraztápja legyen jó minőségű, a konzerv, alutasakos csak nasi. Egyébként időbe fog telni mire átszokik a szárazra, az nedvestáppal összekeverve kezd adagolni neki. Egyébként a sajátmárkás macskakaják zömében rosszak.

A kutya milyen idős? Mióta van nálatok?

Az oltások rendben lesznek, a játékok is megfelelőek. Ha kizárólag lakásban tartod kelleni fog neki szőrpaszta vagy macskafű (hogy ne hányjon szőrgombócokat). Gimpet pasztáját tudom ajánlani. Kelleni fog még a cica szőrhosszának megfelelő fésű. Attól függően mennyire vedlik, mennyire csomósodik a szőre érdemes napi 1x -> heti 1x fésülni.

Hogy ne kaparja szét a bútorokat használhatsz karomvágó kisollót; kinyomod a puha párnás részből a karmot és a köröm végi átlárszó részt levágod.

LÉZERT NE HASZNÁLJ! Súlyos látáskárosodást okozhat! kindertojás belsejében lévő kis cuccba tehetsz csörgőset, akaszthatsz fel madzagokat, pattanósladba/pingponglabda, ezek mind jók még játéknak.

2017. máj. 17. 17:42
 10/34 anonim ***** válasza:
95%

"Nem lesz baja attól, hogy nem kap mindenből minőségeset?"

Lesz baja, mondjuk nő a rákosodás kockázata(a mesterséges ízfokozók, színadalékok, zselésítőanyagok miatt), hullani fog a szőre, beteges lesz mert nincs megtámogatva az immunrendszere, a szőrhhullás miatt folyamatos szőrlabdákkal fog küszködni, elsorvad az izomzata, 7-8 évesen megvakul, veseköves lesz, fogköves lesz. Soroljam még?

Ha azt szeretnéd, hogy a cicád egészséges legyen, sokáig éljen, a veséje jól működjön, a szőre ne hulljon, a széklete egészséges legyen (és ne büdi folyós vagy szénfekete), és mondjuk ne dobja fel a talpát 8 évesen, akkor minőségi tápot adsz neki.

2017. máj. 17. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!