Hogy lehet összeszokatni 2 cicát, Van egy cicám és most hoztunk 1 felnőtt maine coont. Mindkettő nőstény. De a régi nem szereti, morog és fúj rá, még nem verekedtek össze. Meg fogják egymást szokni? Milyen módszereket ismertek. A régi csak féltékeny?
Mi is voltunk ilyen helyzetbe. Az akkor egy éves fiúcicám mellé hoztam egy 6 hetes kislányt. Elöször fújt eá, aztán zsákmánynak nézte (szobacica, sosem látott még elötte másik cicát)m és folyton le akarta vadászni. Péntek reggel hoztam el a cicát, hétfőn még úgy mentem el dolgozni (egyedül élek), hogy külön zártam őket. Szóval 3 napot voltam velük otthon. Aztán már mertem őket egyedül hagyni. És egyszer már csak azo kaptam magam, hogy a nagy mosdatja a kicsit. :) Azóta is imádjék egymást. :)
Az nagyon fontos, hogy a régi cicát sokkal többet babusgasd, szeretgesd mint a másikat. Kiemeéten törődj vele, ne érezze azt hogy elveszít téged az új jövevény miatt. Hiszen te az ő embere vagy, nagyon fontos neki hogy érezze, ő neked a legfontosabb. Aztán amikor már megszokták egymást lehet egyformán foglalkozni velük.
Szia!Nálunk is ez a gond.
Már fél éve próbálkozunk és semmi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!