Minden macska szétkarmolja a bútorokat?
Nagyon szeretnék egy kiscicát, ki is néztem egyet!
De mennyire lehet őket nevelni? Nem szeretném ugyanis, hogy a bútorjaimat, szőnyeget, vagy bármi mást szétkarmolna.
Tudom hogy vannak kaparófák, de mi van, ha számára szimpatikusabb lenne az ágyam?
A távoltartó sprayk mennyire hatásosak?
Minden macska szetkarmolja a butorokat, setal a konyhapulton, es lehanyja a kedvenc ruhadat. Es mellekesen a draga szonyegre pisil.
*ironia*
Nezd, az allat nem olyan ,hogy "es akkor ez nem karmol, esatobbi" megtanithato, persze, de az mar a te feladatod - foglalkozni kell vele, nevelni. Anelkul nem megy. Szoval, ha nem tudod vallalni hgy bele-belakapar a fotelbe (Altalaban amugy nem) akkor inkabb ne akarj macskat. Az olyan allat, ami nem kikapcsolhato.
Igen.
Nagyából le lehet őket szoktatni, de időnként biztosan nem tudnak ellenállni egy csábító kérpitozott bútornak. :)
De hidd el, ha a te cicád fogja ezt csinálni, cseppet sem fog zavarni. :)
a macskák nemfigyeli az értékeket. a drága bőrfotelbe i ugyanúgy beleeresztik a karmukat, mint a sima fotelbe :/
nekem hét macskám van, 2 kaparófájuk van, de a fotel oldala már totál kikopott ... így kell őket szeretni =)
nem távoltartó spryak kellenek hanem kaparófa.mi sajátkezüleg készítettünk neki és nagyan szereti.hasznos tipp ha egykendövel áttörlöd és utána a kaparófára törlöd ez nagyon hatásos.A macskák nagyon okosak csak türelem és sok jutalomfalat kell,de csak akkor csinálják meg ha kedvük van hozzá!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!