Mivel tudnám megnyugtatni a macskám?
Udv a macskások klubbjában. Először is nyugodj meg, 1, masfel, 2 eves korától lenyugszik. Masodszor a macskák hajnalban es ejjel a legaktívabbak. Nappal alszanak. En konnyen vagyok, nappal tobbszor kiengedem az udvarra. Most pl este 7 től eddig aludt. Ejfeltol 2-2:30 ig kint van, utana bejon aludni. Reggel megy ki.
Legjobb tanácsom, jobb hijan, vegyel melle egy jatszo pajtást. Kutyust, macskát. Ha a helyzet nem javul.
Addig vegyel neki játekokat
Nem akarlak elkeseríteni, de azért rombol, mert foglalkozol vele. Megtanulta, hogyha így viselkedik kimész hozzá, és játszol vele > vagyis a rombolás után jutalom jön.
Én macskám 5 hónaposan kezdte az éjszakai tombolást, és addig kizártuk az előszobába. Szerintem két hét alatt rájött, hogyha nem marad nyugton éjszaka, akkor száműzetés jön, azóta vagy alszik velünk este, vagy játszik egyedül a labdáival. Reggel persze az ébresztő előtt már toporzékol, hogy ideje kelni, de az estét jól viseli.
Javaslom, hogy éjszakai rombolás esetén zárd be egy olyan helyre, ahol nem tehet jelentős kárt semmiben, és ne törődj vele. Gyorsan meg fogja érteni, hogy te mikor vágysz nyugalomra, és igazodni fog hozzád. Továbbá innentől a negatív viselkedését semmiképp ne kövesse pozitív dolog, különben azt fogja ismételgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!