Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon sokba kerül a macskám...

Nagyon sokba kerül a macskám etetése. Ti mivel etetitek a cicátokat, és mennyit költötök rá egy hónapban?

Figyelt kérdés
Az én cicám megeszik egy nap 2 alutasakos whiskast, meg kap whiskas száraztápot, ami összesen 250 Ft!!! Egyetlen macskára!! Ez havi 7500 Ft!!! Ez nagyon sok ahhoz képest, hogy jelenleg 52000 Ft-ot keresek. És akkor még az almot nem is számoltam...

2017. ápr. 25. 00:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
A Whiskas egy f.s, csak a marketing miatt kerül ennyibe, de minőség szempontjából még a Rossmannos Winston macskakaja is jobb nála, és sokkal kevesebbe kerül. Szárazból én is a Purina One-t ajánlom amúgy, mert az még tűrhető minőséh, vagy netről tudsz rendelni pl Brit Care-t vagy Taste of Wilderness-t, de az elsőre valószínűleg többe fog kerülni (viszont kevesebbet is kell adni belőle, mint az olcsóbb tápokból, így hosszútávon jobban jössz ki belőle)
2017. ápr. 25. 10:38
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Sokan abba a hibába esnek, hogy azt hiszik, hogyha valami híres márka, akkor az biztosan jó is..Nem.

Sokat költenek a marketingre, mindenki ismeri a whiskast.De nem egy jó táp, gyakorlatilag olyan minőségű, mint a tescos vagy a coopos .Csak jóval drágább.

4% húst tartalmaz, ami édeskevés.

Ha sokkal több pénzből élnél is azt mondanám, hogy ne ezt vedd.De így meg főleg, neked is sokba van és a cicának sem a legegészségesebb.

Én a müllerben vagy a dm-ben szoktam cicakaját vásárolni.Több sajátmárkás termék is van, amiben 40 ill 60% hús van.És kb olyan árban van, mint a whiskas..Vagy még olcsóbb ..Nem mondom, hogy prémium minőségűek, de fényévekkel jobbak, mint a whiskas.

Alustasakost venni meg hülyeség szerintem, inkább vegyél konzervet, amit több részletben oda tudsz adni neki. Már ezen is sokat lehet spórolni.

Száraztápból meg érdemes nagyobb kiszerelésűt venni(Akár netről is lehet rendelni).Sokkal kevesebbe jön ki úgy,csak annyi, hogy egyszerre kell kifizetni ugye..De mondjuk egy 10 kilós tápnak a kilója jóval olcsóbb, mintha kicsi 300-400 grammos zacskókkal vennéd külön-külön.

Alomnak az aldis csomósodó almot ajánlom, gazdaságos és olcsó.

Még annyi jutott eszembe, hogyha jársz fressnapfba, ott is érdemes szétnézni, sokszor van 1-2 termék leárazva. Pl a múltkor 12 alutasakos volt egy csomagba csomagolva és féláron volt, mert a külső doboz kicsit megvolt sérülve.De belül ugye semmi baja nem volt..És féláron már tök jó árba jött ki.

De többször is ki lehet ilyeneket fogni, én mindig látok valamit akcióban.Akár ha közeli lejáratú is kirakják jóval kevesebbért. Úgy még az alutasakos is megérheti.

2017. ápr. 25. 12:09
 13/28 anonim ***** válasza:
96%

Minek veszel Whiskast, amikor az egy rakás sz.r, ráadásul baromi drága?!

Etesd valami jobb minőségű száraztáppal, az enyém pl. Josera halasat eszik most. A whiskasnál jobb, és nem drágább. Alutasakos helyett meg vegyél a hentesnél csirke, pulyka vagy marha nyesedéket, azt kaphatja nyersen.

A napi 250 Ft amúgy abszolút nem sok egy állat kajájára. A levegőből nem élhet.

2017. ápr. 25. 12:19
 14/28 SzMHZs ***** válasza:
95%

5 cicám van, négy házi és egy maine coon. Kéthavonta rendelek cicakaját (Concept for Life, jó minőségű kaja), 12 kg 11990 Ft, plusz havonta egy alkalommal feltöltöm a fagyasztót saját főzésű kajával nekik (pulykafelsőcomb, csirkeszív, csirkezúza), ez ebben a hónapban 5000-ből megvolt - tehát az 5 cica etetése havonta kb 8500 forint (1700 Ft cicánként), és jó minőséget esznek. Ha nem akarsz rendelni nagy tételben ennyiért, a Fressnapf-ban is vannak középkategóriás tápok, már az is jobb. Ne adj neki Whiskast... Drága és cserébe még szar is. Bár a két tasak nedves kaja amúgy is felesleges, mert tápértéke nem sok, azon a pénzen színhúson élhet, sőt.

Az Aldis alom valóban jó (bár az utóbbi időben voltak vele problémák, volt több zsák, ami nem kötött úgy, stb), mi is azt használjuk.

2017. ápr. 25. 14:56
 15/28 SzMHZs ***** válasza:
93%
*Bocsánat, másfél-két havonta töltöm a fagyasztót, nem havonta.
2017. ápr. 25. 15:01
 16/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem unod még ezt a kérdést feltenni x naponta?

Már sokan elmondták a lehetséges költségcsökkentést, élj vele b*szod.

2017. ápr. 26. 05:15
 17/28 anonim ***** válasza:
97%

Egy 16 ezer forintos száraz Hill's -ből pl. 6 hónapig elvan egy macska.

Nedves táp meg nem kötelező, csak figyelj hogy mindig legyen sok vize...

2017. ápr. 26. 21:17
 18/28 anonim ***** válasza:
95%
Ja és a dm -ből néha vehetsz saját márkás nedveset is, asszem 140 gramm 200 Ft, nem prémium de azért a whiskas és hasonló alutasakosoknál jelentősen jobb. Asszem 4 helyett 18% húst tartalmaz, ami egy jó száraz táp mellett mondjuk 3-4 naponta teljesen oké.
2017. ápr. 26. 21:21
 19/28 anonim ***** válasza:
15%

(tapasztalt macska tartó.)

soha nem vennék neki ilyent, fölösleges. Persze attól is függ mekkora a cica. kölyökként még elmegy.

pár hónapja volt egy macskakaja teszt. sokat megnéztek és egy 500ft-os konzerv után tudod melyik jött ki második helyezettnek????

A lidl-ös Coshida macskakonzerv. 159 ft , a legtöbb drága szart lepipálta tápanyag é tartalom tekintetében. vegyél neki ebből. én ezt használom a legtöbbször. 1 éves ivartalanított kandúr. kb naponta fal be majdnem 1 darabot. Ha ezt veszed ez havonta 4770

2017. ápr. 27. 02:16
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Na ne mondd! Érdekes módon már többször láttam majdnem ugyanígy kiírva ezt a kérdést! A 250 Ft és az összesen 7500 ft mindig benne van a kérdésben!

Hülyék a másik oldalon!

Fogadd meg, amit fentebb írtak, és a whiskast felejtsd el.

2017. ápr. 27. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!